Prvih 940 odluka o isplati potpora poljoprivrednicima ukupno vrijednih 46 mil. kn

In Krediti za poduzetništvo
poljoprivreda

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u četvrtak je izdala prvih 940 odluka o isplati ukupno 46 milijuna kuna vrijednih potpora poljoprivrednicima i malim i srednjim poduzećima koja se bave poljoprivredom, a čije je poslovanje ugroženo zbog korona krize.

Kako je priopćeno iz Ministarstva poljoprivrede, Agencija za plaćanja danas, svega 29 dana od zatvaranja natječaja, izdaje prvih 940 odluka o isplati korisnicima iz natječaja za provedbu mjere 21 “Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću covid-19”.

“Riječ je o sredstvima namijenjenim poljoprivrednicima u iznosu od gotovo 46 milijuna kuna, koja dolaze iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.”, ističu iz resora poljoprivrede.

Po podacima koje iznose, u sklopu natječaja za mjeru 21 zaprimljeno je ukupno 3.213 zahtjeva, od čega se 2.641 odnosi na poljoprivrednike, a 572 na mikro, mala i srednja poduzeća.

“Mjera 21 iz Programa ruralnog razvoja uvedena je radi ublažavanja posljedica pandemije covid-19 te rješavanja problema s likvidnošću s kojim se suočavaju poljoprivrednici te mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave preradom, plasiranjem na tržište i razvojem poljoprivrednih proizvoda”, podsjećaju iz resornog ministarstva.

To je, kako navode, samo prvi paket odluka i idućih se dana, a najkasnije do konca godine, očekuje izdavanje odluka svim korisnicima koji su podnijeli zahtjeve. (H)

You may also read!

mjerenje

Međunarodni dan mjeriteljstva od ove godine na UNESCO-voj listi

Hrvatsko mjeriteljsko društvo (HMD) obilježilo je danas u Zagrebu Međunarodni dan mjeriteljstva pod motom „Mjerimo danas za održivo sutra“

Read More...
dm active beauty

Matea Ferboković iz Kršana postala je dm active beauty milijunašica

U utorak 21. svibnja, u Labinu, dobitnici nagradne igre dm active beauty milijunaš Matei Ferboković dm je uručio milijun

Read More...
Kako poboljšati korporativno upravljanje u RH

Stručnjaci odgovorili na goruće pitanje kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj

U Knjižnično-dokumentacijskom centru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je skup „Kako poboljšati korporativno upravljanje u Hrvatskoj“. Sudionici panela

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design