Rastuća struka – hrvatski frizeri i kozmetičari – će ovoga vikenda uputiti svoje zahtjeve nadležnima

In Sajmovi i izložbe
U pet godina 42 % više obrta u cehu frizera i kozmetičara

“Majstori ljepote 2024.” okupljaju predavače iz New Yorka i Kine, suce iz Londona i stotine domaćih stručnjaka i učenika.

Samo u prošloj godini imamo 89 majstora frizera i 18 majstora kozmetičara više , domaćih stručnjaka koji su se odlučili za taj profesionalni iskorak i pečat kvalitete, a u Cehu frizera, kozmetičara, njege tijela i fitnesa u proteklih pet godina bilježi se rast od 42 %. Zbog svega navedenog te 8.807 aktivnih obrta u tom Cehu, ovoga vikenda će aktualnosti u frizerstvu i kozmetici biti ključna tema okupljanja svjetskih i lokalnih stručnjaka na Zagrebačkom velesajmu.

Naime, Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore (HOK) od 8. do 10. ožujka 2024. na Zagrebačkom Velesajmu okuplja vodeće hrvatske frizere i kozmetičare na višednevnom stručnom događanju pod nazivom “Majstori ljepote – Dani frizera i kozmetičara HOK-a”, kao sastavni dio jubilarnog 25. sajma BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB 2024. U sklopu događanja će se održati Državno prvenstvo frizera i kozmetičara, natjecanje frizerskih škola Hrvatske te niz zanimljivih panela i predavanja na teme stanja u struci, nedostatke radne snage, sustava obrazovanja, poticaja za naukovanje te mnoge druge. Povodom ove manifestacije sastat će se Ceh frizera i kozmetičara HOK-a, formulirati rješenja za aktualne probleme koji otežavanju njihovo poslovanje i uputiti ih nadležnim tijelima na postupanje s ciljem unapređenja struke.

Posebno atraktivan dio programa će biti show i stručna radionica na temu svečanih frizura koju će voditi poznati frizer Farrukh Shamuratov. S 15 godina iskustva u frizerskom svijetu, 10 godina podučavanja i 580 održanih edukacija, Farrukh će otkriti najnovije frizerske tehnike koje hrvatska publika nije imala priliku vidjeti, a do sada je prenio svoje znanje na više od 12 tisuća frizera iz 30 zemalja diljem svijeta. Iz daleke Kine na okupljanje majstora ljepote stiže i Pei Wang, svjetska prvakinja u kozmetičkoj njezi. Također, Davor Bilman će okupljene frizere i kozmetičare naučiti kako pomoću Skenera osobnosti unaprijediti odnos i komunikaciju s klijentima.

Zahvaljujući suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar, posjetiteljice starije od 38 godina koje nisu minimalno godinu dana obavljale isti pregled će moći tijekom subotnjeg programa manifestacije, uz potvrdu o kupljenoj ulaznici za Majstore ljepote i prethodnu najavu na majstoriljepote@hok.hr, obaviti besplatnu mamografiju. Partner događanja NZJZ Andrija Štampar će u sklopu programa okupljene frizere i kozmetičare informirati o tome kako se mogu uključiti u kampanju promocije preventivnih zdravstvenih pregleda, kao savjetnici za ljepotu i zdravlje.

Program događanja se nalazi na poveznici.

You may also read!

dragan-kovacevic

Na 10. Danima hrvatskog pršuta u Zagrebu izabran najbolji pršut

Na desetom izdanju manifestacije Dani hrvatskog pršuta, koja se danas i sutra održava u Zagrebu u organizaciji Klastera hrvatskog

Read More...
Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Maistra Hospitality Group, vodeća hrvatska turistička kompanija u luksuznom segmentu ponude, predstavila je vrhunsku monografiju „OKUSI ISTRE / FLAVOURS

Read More...
Top of the Funds

Dodijeljene nagrade Top of the Funds za rezultate u 2023. godini

Povodom Svjetskog dana investicijskih fondova, u Hrvatskoj gospodarskoj komori uručene su godišnje nagrade Top of the Funds za poslovne

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design