Revizija je dobar potez Ministarstva gospodarstva

In Porezi / zakoni
lova

Revizija je dobar potez Ministarstva gospodarstva i smatram da to treba napraviti u svim poslovnim subjektima u Hrvatskoj koji su u pretežito državnom vlasništvu, izjavio je u utorak predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Franjo Barbarić.

“Mi smo svake godine imali niz revizija i provjera i vjerujem da će i ova revizija pokazati da je upravljanje i cjelokupno poslovanje HEP-a, kao i do sada, u redu”, rekao je Barbarić odgovarajući na pitanja novinara na dodijeli nagrade Imam žicu!

Objasnio je da sama revizija još nije počela, da tek za osam do deset dana HEP “ima prvu interakciju sa revizorima”.

Prema pisanju Večernjeg lista, reviziju u HEP-u je krajem listopada zatražio ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, u svojstvu jedinog člana skupštine HEP-a.

Kako prenosi taj list, kao povod za izvanrednu reviziju u Ministarstvu su naveli jesenski paket mjera Vlade koji je u primjeni od početka listopada. “Budući da se nalazimo u nezapamćenoj energetskoj krizi, cilj je ove revizije i analiza svih ugovora nabave i prodaje energenata – električne energije, plina i ugljena, sklopljenih u navedenom razdoblju”, pojasnili su Večernjem listu iz Ministarstva.

Kao specifične ciljeve revizije naveli su “pregledati nabavne, prodajne i tržišne cijene navedenih energenata, razdoblje za koje su ugovori sklopljeni, te uvjete pod kojima su sklopljeni s poslovnim partnerima”.

Barbarić je u svom obraćanju učenicima koji su dobili nagradu Imam žicu! istaknuo kako se HEP i u ovim kriznim okolnostima “pokazao kao snažan i pouzdan poslovni sustav te čvrst oslonac hrvatskoj vladi u osiguranju stabilne opskrbe energijom po cijenama višestruko nižim od tržišnih”.

Podsjetio je kako je udjel HEP-a u mjerama Vlade za zaštitu od poskupljenja energenata iznosi oko šest milijardi kuna.

Barbarić je na dodjeli najavio i gradnju najveće sunčane elektrane u ovom djelu Europe i izradu prvog obnovljivog hibridnog energetskog parka u Hrvatskoj. HEP u razvoju ima još šezdesetak projekata za obnovljive izvore energije, naglasio je. (H)

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design