Revizija je dobar potez Ministarstva gospodarstva

In Porezi / zakoni
lova

Revizija je dobar potez Ministarstva gospodarstva i smatram da to treba napraviti u svim poslovnim subjektima u Hrvatskoj koji su u pretežito državnom vlasništvu, izjavio je u utorak predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Franjo Barbarić.

“Mi smo svake godine imali niz revizija i provjera i vjerujem da će i ova revizija pokazati da je upravljanje i cjelokupno poslovanje HEP-a, kao i do sada, u redu”, rekao je Barbarić odgovarajući na pitanja novinara na dodijeli nagrade Imam žicu!

Objasnio je da sama revizija još nije počela, da tek za osam do deset dana HEP “ima prvu interakciju sa revizorima”.

Prema pisanju Večernjeg lista, reviziju u HEP-u je krajem listopada zatražio ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, u svojstvu jedinog člana skupštine HEP-a.

Kako prenosi taj list, kao povod za izvanrednu reviziju u Ministarstvu su naveli jesenski paket mjera Vlade koji je u primjeni od početka listopada. “Budući da se nalazimo u nezapamćenoj energetskoj krizi, cilj je ove revizije i analiza svih ugovora nabave i prodaje energenata – električne energije, plina i ugljena, sklopljenih u navedenom razdoblju”, pojasnili su Večernjem listu iz Ministarstva.

Kao specifične ciljeve revizije naveli su “pregledati nabavne, prodajne i tržišne cijene navedenih energenata, razdoblje za koje su ugovori sklopljeni, te uvjete pod kojima su sklopljeni s poslovnim partnerima”.

Barbarić je u svom obraćanju učenicima koji su dobili nagradu Imam žicu! istaknuo kako se HEP i u ovim kriznim okolnostima “pokazao kao snažan i pouzdan poslovni sustav te čvrst oslonac hrvatskoj vladi u osiguranju stabilne opskrbe energijom po cijenama višestruko nižim od tržišnih”.

Podsjetio je kako je udjel HEP-a u mjerama Vlade za zaštitu od poskupljenja energenata iznosi oko šest milijardi kuna.

Barbarić je na dodjeli najavio i gradnju najveće sunčane elektrane u ovom djelu Europe i izradu prvog obnovljivog hibridnog energetskog parka u Hrvatskoj. HEP u razvoju ima još šezdesetak projekata za obnovljive izvore energije, naglasio je. (H)

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design