Rimac s nekoliko poduzetnika investirao u mostarski IT startup

In Strateški savezi
rimac_automobili

Poduzetnik i inovator u automobilizmu Mate Rimac investirao je s još nekoliko poduzetnika 6,3 milijuna eura u mostarsku IT startup tvrtku Rolla, koja razvija platformu za fitness i zdravi način života.

Kako su priopćili iz tvrtke Rolla, ovaj investicijski krug je oborio regionalni rekordni iznos investicija u sektoru fitness industrije i zdravoga života na području jugoistočne Europe. Zajedno s Rimcem, koji gradi superautomobile, među vodećim investitorima je i Sacha Dragic, osnivač Superbet Group preko obiteljske kompanije Hellen’s Rock.

Cilj investicije od 6,3 milijuna eura je daljnja nadogradnja društvene platforme za fitness, odnosno njezina personalizacija i gamificiranje kako bi pružila jedinstveno iskustvo korisnicima. S novim krugom investicija Rolla planira dodatno brzo proširiti svoju bazu korisnika. “Cilj je potaknuti ljude da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem”, stoji u priopćenju.

Rolla je nedavno doživjela i svoj prvi globalni iskorak na Eurobike sajmu, gdje su je mnoge poznate osobe iz svijeta biciklizma prepoznale i svrstale kao jednu od vodećih start-up poduzeća u industriji fitness tehnologije.

Tu tvrtku osnovao je mostarski poduzetnik Igor Krezić. Do sada je osnovao pet tvrtki koje zajedno zapošljavaju 400 ljudi te ostvaruju više od 30 milijuna eura godišnjeg prihoda. Krezić je svojedobno financijski pomogao samome Rimcu koji je to isticao u više medijskih istupa. (H)

You may also read!

alilovic

Zagrebačka županija s rastom turizma, u 2024. očekuje daljnji rast

U Zagrebačkoj županiji sve više se ulaže u kvalitetan i održiv turizam što donosi porast turističkog prometa i očekivanje

Read More...
primorac

Primorac ne želi vjerovati da su poslodavci prisvojili uštede od poreznih izmjena

Ministar financija Marko Primorac izjavio je u srijedu da ne želi vjerovati da su pojedini poslodavci smanjenjem bruto plaća

Read More...
Katarina Kraljević

Promjena u upravi Erste banke

Zdenko Matak, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. („Erste banka“) nadležan za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design