RWE postao strateški partner Grada Koprivnice u plinskom poslovanju

In Korisno
rve

Potpisivanjem ugovora Grad Koprivnica i tvrtka RWE postali su strateški partneri u plinskom poslovanju. Tvrtka RWE Hrvatska ulaskom u vlasničku strukturu s udjelom od 75 posto u tvrtkama Koprivnica plin i Koprivnica opskrba, ponudivši na javnom natječaju cijenu od 51 milijuna kuna, postala je većinski vlasnik koprivničke distribucije i opskrbe plinom s mrežom od oko 13 tisuća korisnika.

Gradsko komunalno poduzeće Komunalac ostaje vlasnikom 25 posto udjela u navedenim tvrtkama. RWE se ugovorom obvezao da će idućih pet godina zadržati sve zaposlenike te da će zadržati sjedište i djelatnosti ovih tvrtki u Koprivnici.

“RWE je jedina tvrtka u Hrvatskoj koja pruža jedinstvenu uslugu opskrbe plinom i električnom energijom svim kategorijama korisnika na području cijele Hrvatske. Drugi smo najveći opskrbljivač električnom energijom u Hrvatskoj sa 110 tisuća korisnika. Naša snaga leži i u činjenici da smo dio njemačke innogy grupe koja u 11 europskih zemalja opskrbljuje 23 milijuna korisnika električnom energijom i plinom te se, osim maloprodaje, bavi i razvojem projekata obnovljivih izvora energije, kao i upravljanja distribucijskom mrežom. Sretni smo i ponosni što danas u našu veliku europsku obitelj primamo i Grad Koprivnicu, kroz naše strateško partnerstvo u plinskom poslovanju. Dugoročni je cilj ovog strateškog partnerstva daljnji razvoj energetske djelatnosti u Koprivnici” – kazao je na konferenciji za novinare u Koprivnici Karl Kraus, predsjednik Uprave RWE Hrvatske i glavni izvršni direktor tvrtke innogy za jugoistočnu Europu dodajući da očekuje da će RWE u sljedeće tri godine zauzeti oko 10 posto hrvatskog tržišta opskrbe plinom.

Ulaskom RWE-a u plinsko poslovanje u Koprivnici dobili smo velikog i ozbiljnog strateškog partnera i bit ćemo spremni za potpunu liberalizaciju tržišta plina. Pred nama je bio izbor da budemo konzervativni i sami se uputimo u neizvjesnu budućnost ili da nađemo kvalitetnog strateškog partnera te i dalje budemo konkurentni i uspješni. Odabirom snažnog partnera koji će ulagati u razvoj i modernizaciju infrastrukture, odabrali smo najboljeg mogućeg partnera” – izjavio je Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice.

Gradonačelnik Jakšić je još istaknuo mogućnost da i Koprivnica opskrba bude nositelj akvizicija dijela ostalih plinskih opskrbljivača u Hrvatskoj te je izrazio uvjerenje da će RWE poduprijeti i razvoj Smart City platforme i rješenja, kao što su pametna ulična rasvjeta i e-mobilnost itd.

Maja Hleb, predsjednica Uprave koprivničkog Komunalca, istaknula je da je strateški cilj ove suradnje daljnji razvoj djelatnosti distribucije plina u Koprivnici.

Suradnjom Koprivnica opskrbe i RWE Plina ostvarit ćemo dodatne sinergije i, na kraju krajeva, bolje cijene plina, u korist krajnjih kupaca. Dobivamo snažnog partnera što nam omogućava daljnji razvoj plinskog poslovanja u regiji. Osobno sam vrlo sretna što smo energetskom poslovanju u Koprivnici ovom suradnjom osigurali svjetlu budućnost“, izjavila je Maja Hleb.

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design