Šestu godinu zaredom Erste banci dodijeljen certifikat Poslodavac Partner

In Zaposlenost / plaće
Erste

Certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima koje dodjeljuje tvrtka SELECTIO, i ove je godine dodijeljen tvrtki Erste&Steiermärkische Bank, šestu godinu zaredom. Erste banka je u ovogodišnjem procesu certificiranja ostvarila izvrsnih 98% ukupnih bodova, uz maksimalan broj bodova u područjima koja se odnose na regrutiranje i selekciju te na upravljanje učinkom zaposlenika, čime je još jednom demonstrirala predanost kvalitetnom upravljanju ljudskim resursima.

Erste banka veliku važnost pridaje poštivanju i slavljenju različitosti, što su potvrdili i definiranjem cilja od 35% zastupljenosti žena u Upravi i Nadzornom odboru unutar ESB grupe do kraja 2020. godine. U Banci također naglasak stavljaju na promicanje zdravlja i dobrobiti među zaposlenicima te su beneficije vezane za taj segment u jednakoj mjeri dostupne svim zaposlenicima bez obzira na poziciju i ulogu u organizaciji.

Ono na što se poseban naglasak stavlja je otvorena komunikacija sa zaposlenicima, uključivanje zaposlenika u strateške prioritete i ciljeve te kontinuirano prikupljanje povratnih informacija kroz formalne i neformalne kanale. Značajan pomak napravljen je u fleksibilizaciji rada i uvođenju novih radnih aranžmana kojima se želi unaprijediti balans privatnog i poslovnog života zaposlenika.

Erste banka svoj obol u zajednici daje i kroz razvijen sustav volontiranja koji se svake godine proširuje i promovira na način da se zaposlenici, u okviru radnog vremena, uključuju u volonterske aktivnosti prema vlastitom interesu.

Razvoj zaposlenika tvrtki je također jedan od prioriteta te su stoga usavršavanje i razvoj dostupni svima. U 2018. su svi zaposlenici prošli kroz neki od brojnih dodatnih oblika edukacija koje tvrtka nudi, a kako Erste banka vjeruje da je optimalan način učenja kombinirani pristup, svojim zaposlenicima nudi različite mogućnosti i različite vrste obrazovnih programa: seminare, treninge, radionice, konferencije, obrazovanje uz posao i mentora, ali i coaching, rotacije u poslu, e-learning te učenje kroz projekte.

Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave, i Maja Crnjak, direktorica ljudskih potencijala, primili su certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

„Svakoga se dana u Erste banci trudimo biti svjesni naše temeljne svrhe, a to je prosperitet društva u kojem živimo i radimo. Govoriti o prosperitetu možemo isključivo ukoliko se naši zaposlenici, koji su u svakodnevnom kontaktu s klijentima, osjećaju dobro i ispunjeno u radnom okruženju. Napravili smo velike pomake u prošloj godini, ali smo svjesni da je pred nama još puno posla. Kada će se svaki zaposlenik naše Banke i grupe na radnom mjestu osjećati ispunjeno i zadovoljno, moći ćemo reći da smo postigli cilj te osigurali angažiranost koja pokreće našu organizaciju“, istaknuo je Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave.

„Iako smo zadovoljni rezultatom koji smo i ove godine postigli, naš posao je da nikad ne stanemo te da kontinuirano promišljamo što možemo unaprijediti i kako pomoći zaposlenicima da se nose sa stalnim promjenama. Veliki su izazovi pred svima nama i naša uloga je pomoći organizaciji i ljudima da u tim izazovima vide priliku za svoj razvoj, karijeru i bolji život općenito. Ideja nam ne nedostaje, a kroz kvalitetnu komunikaciju i suradnju s menadžmentom i zaposlenicima vjerujem da možemo napraviti još jako puno“, izjavila je Maja Crnjak, direktorica ljudskih potencijala.

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design