Siječanj u Opatiji i Rijeci – izvrstan početak turističke godine

In Iz zemlje
Grand-hotel-Adriatic-Opatija

Opatija je u siječnju zabilježila više od 34 tisuće turističkih noćenja, što je za 42 posto više u odnosu na do sada rekordnu 2019. godinu, a s izvrsnim početkom turističke godine pohvalili su se i iz Rijeke, u kojoj je u siječnju ostvareno više od 23 tisuće noćenja ili 22 posto više nego u siječnju 2022. godine.

Turistička zajednica grada Opatije u utorak je objavila da je u siječnju je u Opatiji boravilo 13.106 gostiju, koji su ostvarili 34.256 noćenja, što je najbolji rezultat ikad ostvaren na području te turističke zajednice.

“Opatija je prema siječanjskim rezultatima najuspješnija destinacija na Kvarneru i jedna od najposjećenijih u Hrvatskoj, čime je potvrdila svoj status cjelogodišnje destinacije koja posjetitelje u velikom broju privlači i tijekom zimskih mjeseci”, istaknuli su iz TZ Opatije.

Po iznijetim podatcima, oko dvije trećine ili oko 20.500 noćenja ostvarili su strani gosti, uz rast od 31 posto u odnosu na isti mjesec 2019. Domaći gosti ostvarili su 13.750 noćenja, što je za 63 posto više nego u siječnju 2019. godine.

Time su domaći gosti ostvarili najviše siječanjskih noćenja u Opatiji, a slijede gosti iz Austrije s oko 6.250 noćenja i rastom od 67 posto, te gosti iz Slovenije s oko 4.000 noćenja i rastom od 83 posto.

Gosti su u većini boravili u hotelima, koji u ukupnim noćenjima imaju udio od 86 posto, a zabilježili su i 48 posto više turističkih noćenja u odnosu prema siječnju 2019. godine. Privatni smještaj, s nešto više od 4.000 noćenja, je za 13 posto bolji nego u istom razdoblju 2019. godine, napominju iz TZ grada Opatije.

“Odlični rezultati u siječnju nastavak su uspješne 2022. godine, osobito prosinca koji je, zahvaljujući Adventu, također ostvario dosad najbolje turističke pokazatelje”, ocijenila je u priopćenju direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

S obzirom na brojne aktivnosti, npr. karnevalske, one vezane uz Valentinovo, kao i održavanje Dore, hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije, Petračić vjeruje da će nastaviti s vrlo dobrim turističkim rezultatima.

I iz Turističke zajednice grada Rijeke ističu kako se, s obzirom na dobre rezultate iz siječnja, nadaju novoj rekordnoj turističkoj godini.

Po podatcima te turističke zajednice, Rijeka je u siječnju zabilježila 7.844 turističkih dolazaka, što je za čak 41 posto viđe nego u siječnju prošle godine, a ostvarenih 23.070 noćenja je porast za 22 posto. U noćenjima prevladavaju strani turisti s udjelom od gotovo 70 posto.

“Statistika pokazuje da su nam na početku sezone najvjerniji gosti bili Talijani, što nas izuzetno veseli jer je to prva konkretna potvrda oporavka broja dolazaka s tog, nama izuzetno važnog tržišta”, ističu iz TZ grada Rijeke.

Strani turisti su u Rijeci u siječnju ostvarili gotovo 70 posto noćenja, a prosječan boravak stranih turista u tom gradu premašio je 3,5 dana. U privatnom smještaju boravilo je 41 posto turista, a 39 posto ih je bilo smješteno u hotelima.

Rijeka se u siječnju pozicionirala na treće mjesto po turističkom prometu u privatnom smještaju, a na šestom je mjestu među hrvatskim odredištima po ukupnom broju noćenja u siječnju ove godine, istaknuli su iz TZ grada Rijeke. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze porasle, inflacija u SAD-u popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna porasle jer inflacija u SAD-u popušta, pa se očekuje da će

Read More...
nekretnine

Poduzetnici Zagrebačke županije sa 632,1 milijunom eura neto dobiti

Poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 632,1 milijun eura, što je rast od 63,7

Read More...
Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design