Skupština Podravke odlučila o isplati dividende od 7 kuna po dionici

In Tvrtke i tržišta
Podravka

Glavna skupština Podravke u petak je odlučila da se iz prošlogodišnje neto dobiti dioničarima isplati dividenda u bruto iznosu od sedam kuna po dionici, proizlazi iz objave koprivničke prehrambene tvrtke.

Iz Podravke su, naime, putem Zagrebačke burze tek kratko izvijestili da je “glavna skupština, na kojoj je bilo nazočno 5.478.971 glasova, što čini 76,95 posto temeljnog kapitala društva, donijela odluke kao što je to bilo objavljeno u pozivu za glavnu skupštinu društva te zahtjevu za dopunu dnevnog reda glavne skupštine društva”.

U pozivu je bila najavljena odluka da se iz prošlogodišnje neto dobiti Podravke, koja je iznosila 179,3 milijuna kuna, u zakonske rezerve rasporedi iznos od 8,96 milijuna kuna, a da se dioničarima isplati dividenda u bruto iznosu od sedam kuna po dionici.

To je isti iznos dividende kao prošle godine. Naime, Podravka je prošle godine također isplatila dividendu u iznosu od sedam kuna bruto po dionici, ili ukupno oko 50 milijuna kuna, a bila je to prva isplata dividende nakon 10 godina.

Prema odlukama predloženim u pozivu za skupštinu, nakon što se iz prošlogodišnje neto dobiti izdvoji novac za zakonske rezerve i dividendu, preostali dio se prenosi u ostale rezerve. Obračunati iznos dividende na vlastite dionice zadržava se u neraspoređenoj dobiti.

Dividenda se isplaćuje dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinško depozitarnog društva na 30. dan nakon održavanja redovne glavne skupštine. Datum do kojeg će se trgovati dionicom Podravke bez prava na isplatu dividende je zadnji trgovinski dan koji prethodi danu stjecanja tražbine za isplatu dividende (ex date). Tražbina za isplatu dividende dospijeva istekom 30. dana od dana stjecanja (payment date).

Glavna skupština donijela je i odluke o davanju razrješnice članovima Uprave i Nadzornog odbora za 2016. godinu te imenovanju revizora za poslovnu 2017. godinu, a to bi, prema pozivu, bila tvrtka KPMG Croatia.

Krajem svibnja Allianz ZB, društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima, predložilo je dopunu dnevnog reda skupštine Podravke odnosno promjenu u Nadzornom odboru – umjesto Dinka Novoselca izbor Ivane Matovina u Nadzorni odbor. (H)

You may also read!

Hrvatska zemlja partner Mostarskog sajma

Hrvatska zemlja partner Mostarskog sajma, izlažu 42 hrvatske tvrtke

Hrvatska kao zemlja partner i Hrvatska gospodarska komora sudjeluju na jubilarnom, 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru koji se

Read More...
turizam - hotel

Rezultati istraživanja – Što žele mladi u Hrvatskoj i kako to kane ostvariti?

Putovanja, zabava, puno novaca, ugodan i sadržajan život, dobar auto, dobra klopa i “starci” koji ne gnjave i ne

Read More...
Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima

Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima

65 prstena za 65 godina: Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima! Osvoji limitirano izdanje Vegeta prstena by Maja Miletić, modnog dodatka

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design