Springwater Capital preuzima Kompas mrežu Fortenova grupe

In Strateški savezi
fortenova

Fortenova grupa i Springwater Capital (“SWC”) potpisali su sporazum o kupoprodaji Kompasa d.d. Ljubljana i Kompasa d.o.o Poreč.

Kompas mreža jedan je od najstarijih i najvećih organizatora individualnih i grupnih putovanja na području Adria regije te je i najveća destinacijska menadžment kompanija na ovim prostorima. U 2019. godini preko milijun putnika je koristilo široku lepezu turističkih usluga Kompas mreže te ostvarilo preko šest milijuna noćenja.

SWC ima dubinska znanja kad je riječ o investicijama u turističkom sektoru te posjeduje investicije u Španjolskoj, Portugalu i Belgiji: to uključuje četvrtu najveću kompaniju u sektoru putovanja u Španjolskoj i najveću mrežu putničkih agencija u Portugalu.

„Ovom transakcijom će Fortenova grupa u većoj mjeri zaključiti proces izlaska iz turističkih investicija koje su predstavljale značajan segment našeg nematičnog poslovanja iz kojeg uspješno sukcesivno izlazimo tijekom cijele ove godine. Vrlo smo zadovoljni što smo za Kompasovu mrežu i njezine zaposlenike pronašli izvrsnog strateškog partnera koji ima vrlo jaku ekspertizu i znanje u turističkim operacijama i koji će dalje investirati i jačati biznis. Vjerujem da će ova transakcija donijeti značajne koristi postojećem biznisu i zaposlenicima kojima bih se, u ime Upravnog odbora i Izvršnih direktora Fortenova grupe, želio zahvaliti na njihovoj izrazitoj posvećenosti i radu u iznimno izazovnoj godini za turistički sektor.
Za Fortenova grupu, kako smo već isticali, izlazak iz investicija koje ne predstavljaju naše matično poslovanje, omogućuje nam fokusiranje na jačanje svih parametara naših osnovnih biznisa – maloprodaje, prehrane i poljoprivrede, kao i pojednostavljivanje naših organizacijskih i upravljačkih struktura“ – rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe.

Transakcija će biti formalno zaključena nakon što slovenska Agencija za tržišno natjecanje odobri koncentraciju SWC-a i Kompasa.

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design