Strani novinari: Hrvatska je lijepa, ali ponuda treba biti izvornija

In Iz svijeta
hotel turizam

Turistički novinari iz 15 zemalja koji su u Dubrovniku boravili ovog tjedna u povodu dodjele nagrada HTZ-a Zlatna penkala, Hrvatsku smatraju lijepom zemljom s raznolikom ponudom i dobrim omjerom cijena i kvalitete na Mediteranu, ali misle da više pažnje valja usmjeriti k izvornosti ponude.

Talijanska novinarka Licia Colo koja je dobila grand prix Zlatnu penkalu u kategoriji televizijske reportaže, kaže da ju Hrvatska uvijek iznova iznenadi te ju doživljava “ikoničnom” jer ima još netaknutih područja s izvornim sadržajima i to po njoj treba beskompromisno očuvati.

“Priroda i jednostavnost danas su luksuz, a Hrvatska ima i malo sreće što je geografski tu gdje jest. Znam da je trebalo puno truda da razvije turizam kakav danas ima što se i vidi po ponudi koja ne zaostaje za drugim zemljama, ali trebalo je vremena da ju se prepozna i prestane podcjenjivati kao turističku destinaciju, što se događalo. Sada je sigurno jedno od traženijih mediteranskih odredišta iz cijelog svijeta”, komentira Colo.

Prednosti Hrvatske osim u ljepotama prirode vidi i u kulturno-povijesnoj baštini, a posebno izdvaja nacionalne parkove Plitvička jezera i Krku, koje opisuje među najljepšima na svijetu. Smatra da bi ih trebalo snažno zaštiti od masovnih posjeta.

Kineska influncerica Yang Baodi za Hrvatsku kaže da je “unikatna” i da će ove godine sigurno imati više kineskih turista. U usporedbi s Italijom i Španjolskom primjećuje dobru ponudu hrane koja spaja tradicionalnu i modernu kuhinju, ali voljela bi vidjeti više autentičnih jela i pića. Smještajnu ponudu smatra dobrom.

Kaže kako sve više Kineza želi u Hrvatsku putovati individualno, zadržati se i uživati na jednom mjestu, sunčati se i kupati te obilaziti okolicu. Smatra ipak da će Kinezi dolaziti najviše kao grupe, manje ili veće, u obilasku više destinacija, pa i zemalja u jednom posjetu.

Novinar iz Azerbajdžana Emil Akhundov kaže da će iz te zemlje Hrvatska sigurno još morati pričekati turiste srednje klase, jer nema dovoljno letova niti programa, ali ima interesa za putovanjima i posebice među imućnijim građanima koji su mogu više priuštiti.

“Brojke su još male, ali moguće ih je u suradnji povećati, a prednost je i to što je Hrvatska drugačija od mnogih zemalja”, smatra taj novinar, koji je obišao i druga odredišta osim Dubrovnika.

Neki od novinara su komentirali i da Hrvatska ima dobra omjer cijene i kvalitete u odnosu na cijeli Mediteran, ali i blizinu i sigurnost, što je velika prednost. (H)

You may also read!

Wall-Street

Wall Street dosegnuo rekordne razine, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok

Read More...
EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

Europska komisija je pokrenula prvu fazu savjetovanja s europskim socijalnim partnerima kako bi prikupila njihova stajališta o mogućem smjeru

Read More...
Umjetna inteligencija i upravljanje radnicima

U Vijeću Europe dogovoren sporazum o umjetnoj inteligenciji

Ministri vanjskih poslova 46 zemalja Vijeća Europe u petak su dogovorili sporazum o korištenju umjetne inteligencije (AI). "Ovim novim sporazumom

Read More...

One commentOn Strani novinari: Hrvatska je lijepa, ali ponuda treba biti izvornija

  • Dobre vijesti za mene i vas, zovem se TEREZA i moram vam ispričati kako sam doživjela ponudu kredita od 35,000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu što sam naišao na gospodina Harry Bryan, izvršnog direktora SMART LOAN FUNDS, imaju sjedište u Americi, a također djeluju u svim europskim zemljama. Dobio sam savjet kolege i savjetovat ću svima koji trebaju zajam da koriste njihove usluge kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte
    (smartloanfunds@gmail.com} WHATSAPP: {+385 91 560 8706} Brzo kontaktirajte danas i dobijte svoj zajam od njih na stopu od 3 %. Obećajte da ćete reći ljudima i podijeliti njegov dobar rad nakon što dobijete zajam.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design