Svečano obilježena 20. godišnjica Njemačko-hrvatske komore

In Promocije / novi proizvodi
ziska

Na gala večeri u Hotelu Westin u Zagrebu, Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora proslavila je svoj 20. rođendan. Događanju je prisustvovalo više od 260 članova Komore, te uglednika iz gospodarskog i političkog života Hrvatske i Njemačke.

Na svečanom dijelu događanja, održanog 10. studenog, istaknuta je važnost Njemačko-hrvatske komore koja zastupa gospodarske interese tvrtki te djeluje kao ˝most˝ između Njemačke i Hrvatske već dva desetljeća.

Među uzvanicima bili su i brojni predstavnici poslovne i političke zajednice – njemački veleposlanik u Hrvatskoj dr. Christian Hellbach, potpredsjednik Udruženja njemačkih industrijskih i trgovinskih komora (DIHK) dr. Volker Treier te Vladin izaslanik Hrvoje Bujanović.

“Kao Nijemci, navikli smo se na koncept ‘Wende’. Trenutačno se nalazimo na raskrižju višestrukih transformacija – Mobilitätswende, koja se bavi promjenama u mobilnosti; Migrationswende, promjene u politikama migracije; Digitalisierungswende, suočavanje s revolucijom digitalizacije – sve to istovremeno zahtijeva našu pozornost. Štoviše, postoji hitna potreba za Handelspolitikwende, pomak u trgovinskoj politici natrag prema slobodnoj trgovini i dalje od protekcionizma. Komore su izvorno osnovane s temeljnim ciljem promicanja slobodne trgovine, otvorenih tržišta i gospodarske suradnje”, istaknuo je dr. Volker Treier.

Predsjednik Njemačko-hrvatske komore Marjan Vučak osvrnuo se na važnost mreže u gospodarskom jačanju Hrvatske: “Zadnjih 20 godina nam je cilj promicati Hrvatsku kao lokaciju atraktivnu, ne samo za njemačke investitore, nego i za investitore iz cijeloga svijeta. Unatoč izazovima s kojima se svi suočavamo, podrška AHK svojim članovima ostaje snažna i najvažniji stup našeg rada.“

Vrhunac događanja bila je dodjela druge nagrade njemačko-hrvatskog gospodarstva za održivi razvoj. Nagradu je osvojila tvrtka Kaufland Hrvatska k.d. za svoja tri projekta: Kaufland škola voća i povrća, Posidonia oceanica i Food Waste. Drugo mjesto osvojila je tvrtka Auto Hrvatska d.d., a treće mjesto je pripalo tvrtki ZOV d.o.o.

Nakon svečanih govora, uslijedio je nastup Četiri tenora s gostom iznenađenja. Punkrock legenda Davor Gobac iz benda Psihomodo pop otpjevao je zajedno s Četiri tenora svoj najveći hit “Frida”.

Od 2003. godine Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora okuplja tvrtke iz njemačkih, hrvatskih i međunarodnih poslovnih krugova te nudi brojne usluge za pokretanje poslovanja i ulazak na tržište. Danas je Njemačko-hrvatska komora najveća bilateralna poslovna organizacija u Hrvatskoj koja predstavlja gotovo 350 tvrtki.

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design