Terme Jezerčica najavljuju ulaganja od 48 milijuna kuna u tri projekta

In Novi turistički kapaciteti
jezercica

Terme Jezerčica u idućem će razdoblju uložiti ukupno 48 milijuna kuna u tri projekta proširenja kapaciteta i ponude – gradnju kampa, proširenje hotela te vodenog parka, restorana i wellness centra, istaknuto je u srijedu na susretu uprave termi i krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara u Donjoj Stubici.

Najavljeno je kako bi početkom svibnja trebao biti otvoren kamp površine 16.000 četvornih metara s 15 mobilnih kućica te 30 kamping parcela, a vrijednost te investicije je oko osam milijuna kuna.

Oko pet milijuna kuna uložit će se u dogradnju središnjeg restorana, glavnog ulaza s recepcijom i wellness centra te izgradnju novog vanjskog parka s još jednim bazenom i atrakcijama. Planirano je da se dijelom ta investicija završi do početka kupališne sezone, a dijelom do jeseni ove godine.

Najavljena je i 35 milijuna kuna vrijedna investicija u dogradnju hotela za još 66 soba. Za to su, kako je rečeno, obnovljene dozvole, a čeka se odobrenje natječaja iz europskih strukturnih fondova.

Direktor Termi Jezerčice Elvis Pavleković istaknuo je tom prigodom kako su kampovi jedan od najisplativijih segmenta u turizmu, a u Krapinsko-zagorskoj županiji su rijetki. “Smatramo da je to prvi korak da upotpunimo našu turističku ponudu”, rekao je.

Da je kamp takve vrste nužan na području Krapinsko-zagorske županije smatra i župan Kolar, koji napominje da su strani gosti i strani potencijalni investitori, kao i agencije s kojima su kontaktirali, iskazivali interes za takvu vrstu usluge.

Ističe kako će investicije Termi Jezerčica u prva dva projekta donijeti dvostruku korist jer su izvođači lokalne građevinske tvrtke.

Kolar naglašava i dobre turističke brojke hotela u Donjoj Stubici – popunjenost hotela kroz cijelu godinu je viša od 80 posto, a u siječnju i viša od 93 posto. “Mi se 365 dana u godini bavimo turizmom i idealno je vrijeme da Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica shvate da bi jedan dio kolača oko promocije, koji usmjeravaju na Jadran, trebali prebaciti na kontinentalni turizam”, poručio je krapinsko-zagorski župan.

Vlasnica Termi Jezerčica Dubravka Lekić podsjetila je da su 1997. godine kupili potpuno devastirani objekt, a danas je “jedan od onih u Hrvatskoj koji idu naprijed”.

Hotel Terme Jezerčica, u kojem su zaposlene 72 osobe, danas ima 47 soba, pet unutarnjih i tri vanjska bazena. U prošloj je godini ostvario 29.000 noćenja i neto promet od 18,5 milijuna kuna. (H)

You may also read!

dragan-kovacevic

Na 10. Danima hrvatskog pršuta u Zagrebu izabran najbolji pršut

Na desetom izdanju manifestacije Dani hrvatskog pršuta, koja se danas i sutra održava u Zagrebu u organizaciji Klastera hrvatskog

Read More...
Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Maistra Hospitality Group, vodeća hrvatska turistička kompanija u luksuznom segmentu ponude, predstavila je vrhunsku monografiju „OKUSI ISTRE / FLAVOURS

Read More...
Top of the Funds

Dodijeljene nagrade Top of the Funds za rezultate u 2023. godini

Povodom Svjetskog dana investicijskih fondova, u Hrvatskoj gospodarskoj komori uručene su godišnje nagrade Top of the Funds za poslovne

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design