Tesco kupuje kompaniju za veleprodaju hrane Booker

In Strateški savezi
tesco

Najveći britanski maloprodajni lanac Tesco planira kupnju Bookera, vodeće tamošnje kompanije u veleprodaji hrane, za 3,7 milijardi funti ili 4,6 milijardi dolara, nastojeći time reafirmirati svoju dominaciju pojačanim ulaskom u brzorastuće tržište restorana i pubova.

Tescovo preuzimanje Bookera označava stabilnost ovog lanca supermarketa nakon dvogodišnjih problema u poslovanju.

Izvršni direktor Tesca Dave Lewis usredotočio se na oživljavanje poslovanja mješovitom robom u Britaniji, a u zajedničkoj izjavi dviju kompanija, objavljenoj u petak, kazao je kako će tvrtke u suradnji biti u mogućnosti kvalitetnije odgovoriti na zahtjeve rastućeg tržišta hrane u Velikoj Britaniji.

Kupnjom Bookera, Tesco će unaprijediti mogućnost opskrbe britanskih kafića, restorana i pubova, čije poslovanje raste brže od ugostitelja koji naglasak stavljaju na kućnu dostavu hrane.

Booker opskrbljuje oko 450 tisuća ugostiteljskih objekata za pripremu hrane, uključujući i lance kao što su Wagamama i Carluccio’s.

Spajanje s Bookerom će dodatno unaprijediti Tescove izglede za rast, stvarajući vodeću britansku kompaniju u prodaji hrane, kombinirajući iskustva u maloprodaji, veleprodaji, opskrbi i digitalnom poslovanju“, izjavio je Lewis.

Lewis, koji je na čelo Tesca došao 2014. kada je tvrtka bila u krizi i ubrzano gubila tržišni udjel, dogovor vidi kao dio strategije prelaska na akvizicije, umjesto naglaska na širenju međunarodnog poslovanja.

Tesco je u zadnje dvije godine prodao podružnicu u Južnoj Koreji za 6,1 milijardu dolara, kao i poslovanje u Turskoj te lanac restorana Giraffe.

Kako stoji u zajedničkoj izjavi, dogovor bi trebao polučiti sinergijski učinak od najmanje 200 milijuna funti kroz tri godine. (H)

You may also read!

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...
Podravka odabrana kao preferirani kupac Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci

Podravka odabrana kao preferirani kupac Belja, Vupika i PIK-a Vinkovci

Podravka je pozvana u finalizaciju pregovora o kupnji poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe kao preferirani partner. Sukladno tome, Podravka i

Read More...
Fortenova grupa

Fortenova grupa Podravku izabrala kao strateškog partnera za pregovaranje uvjeta kupoprodaje Poslovnog područja poljoprivreda

Nakon procjene obvezujućih ponuda koje su pristigle tijekom ispitivanja interesa u procesu prodaje društava Poslovnog područja poljoprivreda, Fortenova grupa

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design