Tesla isporučio prvi električni automobil proizveden u Kini

In Vijesti iz svijeta
Tesla

Američki proizvođač električnih vozila Tesla isporučio je svoj prvi automobil sastavljen u kineskoj tvornici Gigafactory 3, što je prvi takav pogon te kompanije izvan SAD-a, objavio je Tesla na Twitteru.

Prvih 15 vlasnika Modela 3s su zaposlenici kompanije, piše u tweetu. Navodno je prvi vlasnik u Kini zaposlenik Tesline trgovine Xintiandi u Šangaju.

Na ceremoniji predstavljanja automobila, čelnici tvrtke su najavili da će više zaposlenika dobiti automobile u idućim danima, dok će isporuke drugim potrošačima započeti u siječnju.

Kompanija trenutno u kineskoj tvornici proizvodi 1.000 vozila tjedno, s procjenom godišnje proizvodnje do 150.000 automobila za najveće svjetsko tržište električnih vozila, kao i automobila.

Tijekom sljedeće godine, cilj kompanije je udvostručiti tjednu proizvodnju na oko 3.000 automobila. Izgradnja kineske tvornice Gigafactory 3 započela je u siječnju ove godine, a proizvodnja je u njoj započela u listopadu.

Prošlog tjedna je Teslin automobil proizveden u Kini uvršten na popis vozila koji ispunjavaju uvjete za 10-postotnu poreznu olakšicu prilikom kupovine u zemlji.

Za dovršetak tvornice Gigafactory, Tesla je nedavno osigurao lokalne zajmove do 9 milijardi juana (1,29 milijardi dolara). Teslin glavni izvršni direktor Elon Musk u studenom je najavio da će sljedeći Gigafactory biti izgrađen u Berlinu. Tvrtka također planira izgradnju inženjerskog i dizajnerskog centra u blizini nove berlinske zračne luke.

Prvi Gigafactory tvrtke započeo je s radom u Nevadi, a izgrađena je i tvornica koja izrađuje opremu za punjenje i opremu za napajanje u američkoj saveznoj državi New York. (H)

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design