Tibor Klobučar iz Zaboka pobjednik METRO Junior Top Chefa

In Dualni sustav obrazovanja
Finale - Metro Junior Top Chef

Tibor Klobučar, maturant Ugostiteljsko-turističkog učilišta Srednje škole Zabok prema ocjenama žirija zaslužio je titulu METRO Junior Top Chefa na finalu održanom u srijedu 12. travnja u Kuhaoni te je osvojio dvomjesečnu edukaciju na kulinarskom institutu Kul In. Drugo mjesto zaslužila je Gabriela Filca iz Opatije, a treće mjesto osvojila je Andrea Mikinac, maturantica Srednje strukovne škole Vinkovci. Predsjednik Uprave METRO-a Marc Carena iznenadio je tri najbolja mlada kuhara te je najavio kako ih METRO vodi u Milano na METRO HoReCa Akademiju.

Finalisti su za predjelo morali pripremiti tiradito od lososa s gaucamoleom, za glavno jelo om jam te flambirane suhe smokve za desert.

“Tijekom tri dana intenzivne edukacije na institutu Kul In naučio sam puno, a cijeli projekt METRO Junior Top Chef i mentori pokazali su nam da nas nakon mature čeka još puno učenja. Zato mi je super što ću zbog pobjede u projektu imati priliku proći dodatnu edukaciju tijekom čak dva mjeseca na Kul In-u”, izjavio je Tibor Klobučar.

Dvanaest maturanta odmjerili su kulinarske sposobnosti u sučeljavanjima u Zagrebu i u Kastvu, a šest najboljih za finale METRO Junior Top Chefa pripremali su se u kulinarskom institutu Kul In u Sisku pod paskom mentora projekta Nenada Kukurina, Konstantina Lukianenka i Maria Mihelja.

“Dvije sezone sudjelujem u projektu METRO Junior Top Chef jer smatram da buduće kuhare, osim tehnika i ispravnog baratanja namirnicama, trebamo naučiti razmišljati u zahtjevnim uvjetima profesionalnih kuhinja. Upravo na sučeljavanjima poput ovoga, u kojem su naši finalisti, ograničeni vremenom i zadatkom, morali izvući ono najbolje iz namirnica i osmisliti kako da one budu njihova snaga, a ne ograničenje, kuhari uče ono što vrhunske izdvaja od prosječnih”, izjavio je Mario Mihelj, mentor projekta i glavni kuhar zagrebačkog restorana El Toro.

U projektu METRO Junior Top Chef, METRO je okupio svoje partnere Nenada Kukurina, Konstantina Lukianenka i Maria Mihelja te kulinarski institut Kul In i Kuhaonu kako bi zajedno doprinijeli osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj i razvoju mladih kuhara.

You may also read!

Dobrotvorna zaklada DS Smitha donirala je 1 milijun dolara organizaciji The Nature Conservancy za očuvanje voda i bioraznolikosti diljem svijeta

Dobrotvorna zaklada DS Smitha donirala je 1 milijun dolara organizaciji The Nature Conservancy za očuvanje voda i bioraznolikosti diljem svijeta

Suradnjom će se financirati tri projekta, uključujući obnovu i očuvanje hrvatskih rijeka Mrežnice, Tounjčice i Rječine. DS Smith, vodeći proizvođač

Read More...
Rijeka Gateway

Stigle posljednje dvije STS dizalice na Rijeka Gateway terminal

Na terminal Rijeka Gateway stigle su danas posljednje dvije STS (ship-to-shore) dizalice, čime je kompletirana ključna oprema na terminalu,

Read More...
zv

ZAGREBAČKI SAJAM NAUTIKE – vaša kopnena luka za morske uspjehe

Više od tri desetljeća Nautika kao vodeći i jedini kontinentalni sajam u Hrvatskoj, donosi svu ljepotu i inovativnost nautičke

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design