Trgovci igračkama u 2022. poslovali s neto dobiti od 343 tisuće kuna

In Istraživanja
igračke

Poduzetnici u djelatnosti trgovine na malo igrama i igračkama u specijaliziranim prodavaonicama u prošloj su godini ostvarili neto dobit od 343 tisuće kuna, za razliku od 2021. kada je ostvaren neto gubitak od 1,6 milijuna kuna, pokazuju najnoviji podaci Fine.

Prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe, u djelatnosti trgovine na malo igrama i igračkama u specijaliziranim prodavaonicama u 2022. poslovalo je 20 poduzetnika sa 101 zaposlenim.

Ti su poduzetnici ostvarili ukupne prihode u iznosu od 75,1 milijun kuna, što je rast od 65 posto u odnosu na 2021. te ukupne rashode od 74,5 milijuna kuna ili 59 posto više. U 2022. godini ostvarili su dobit razdoblja od 1,2 milijuna kuna te gubitak razdoblja od 894 tisuće kuna, čime su ukupno iskazali konsolidiranu neto dobit od 343 tisuće kuna.

“Na financijski rezultat u 2022. najviše je utjecalo smanjenje gubitka mikro poduzetnika Aranea veleprodaja, s 2,7 milijuna kuna u 2021., na 668 tisuća kuna u 2022.”, istaknuli su iz Fine.

Među 20 poduzetnika u djelatnosti trgovine na malo igrama i igračkama u specijaliziranim prodavaonicama u 2022., najveće ukupne prihode (41,2 milijuna kuna), ostvarila je tvrtka Aranea Toys. Na drugom mjestu je Aranea maloprodaja, s 16,5 milijuna kuna prihoda.

Prosječna mjesečna neto plaća obračunata zaposlenima kod poduzetnika u djelatnosti trgovine na malo igrama i igračkama u specijaliziranim prodavaonicama lani je iznosila 5.180 kuna, što je deset posto više u odnosu na 2021. godinu te 25,7 posto manje od prosječne plaće zaposlenih kod poduzetnika na razini RH, koja je iznosila 6.973 kune. (H)

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design