Tvrtka BSH kućanski uređaji d.o.o. donirala je kućanske uređaje BOSCH Zakladi Biskup Josip Lang i humanitarnoj udruzi Izvor ljubavi

In DOP
bosch

Na susretu u prostorijama tvrtke BSH kućanski uređaji direktor tvrtke, gospodin Eduard Slunjski simbolično je predao donacije Predsjedniku ZAKLADE BISKUP JOSIP LANG pateru Miji Nikiću i Predsjedniku humanitarne udruge IZVOR LJUBAVI iz Botinca.

To je ujedno bila i prilika da se svi zaposlenici tvrtke BSH kućanski uređaji d.o.o. pobliže upoznaju s radom Zaklade i humanitarne udruge. Direktor Eduard Slunjski izrazio je svoje uvjerenje da će tvrtka nastaviti s donacijama svojih uređaja i u budućnosti , a shodno mogućnostima i povećati broj donacija.

Osnovni moto ZAKLADE BISKUP JOSIP LANG je: BRIGA ZA NEMOĆNE I SOLIDARNOST SA SIROMASIMA.“ Članovi Zaklade su vjernici laici kao i svi drugi ljudi dobre volje koji žele činiti dobro, koji žele pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Svrha Zaklade jest trajno pružanje novčane i drugih oblika potpore starim, nemoćnim i bolesnim osobama kao i promicanje bezuvjetne ljubavi siromasima. Osim toga svrha Zaklade je i davanje inicijative, kao i samo osnivanje te organiziranje staračkih domova i prihvatilišta za najnemoćnije.

1-Ivan Pavić, Eduard Slunjski BSH, Nina  Rokvić BSH, Mijo Nikić
Ivan Pavić, Eduard Slunjski BSH, Nina Rokvić BSH, Mijo Nikić

Zaklada “Biskup Josip Lang” ostvarenje je snova i želja patera Antuna Cveka koji se već 30 godina brine za stare, bolesne i napuštene osobe. Uvidjevši da bi se organiziranom akcijom moglo puno više pomoći takvim osobama, uz pomoć svoje redovničke zajednice, osniva Zakladu 2002. godine.

Zaklada ima i svoj dom za starije i nemoćne u Maloj Gorici kraj Petrinje u kojem je zbrinuto 20 osoba. Zaklada svake godine organizira i specijalizirane seminare za pravnike, managere i laike. Osim toga svake se godine organizira i donatorska večera na kojoj se prikupljaju sredstva za pomoć štićenicima.

Članovi Zaklade posjećuju stare i nemoćne osobe i pomažu im na razne načine. Svaki mjesec se pripremaju paketi s osnovnim prehrambenim namirnicama za pomoć osobama i obiteljima u potrebi. Svatko od nas može pomoći Zakladi pozivom na donatorski telefon i donirati 6,25 kuna pozivom na broj: 060 9012.

Humanitarna udruga IZVOR LJUBAVI osnovana je 2008 godine u Zagrebačkom naselju Botinec. Predsjednik i suosnivač humanitarne udruge je gospodin Ivan Pavić. Izvor ljubavi prvenstveno pomaže stanovnicima naselja Botinec kojima je potrebna materijalna ili pak pravna pomoć u ostvarivanju njihovih socijalnih prava. Putem donacija pojedinaca i tvrtki mjesečno uspiju napraviti do 40 paketa s hranom za pomoć obiteljima u potrebi.

Unutar humanitarne udruge djeluje i glumačka sekcija koja putem svojih predstava prikuplja sredstva za udrugu. Udruga surađuje i s Caritasom iz Beča koji joj 2 puta godišnje donira bolesničke krevete, invalidska kolica, princes kolica i pelene za odrasle. Na taj način pomažu ljudima koji imaju tu potrebu a nemaju materijalnih sredstava da si sami kupe potrebne stvari kako bi si olakšali teškoće u životu. Udruga je do sada donirala već preko 3.000 paketa pelena za odrasle.

Svi koje žele pomoći toj udruzi mogu se javiti na telefon: 091- 58-63- 540.

You may also read!

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Vođe su zabrinuti zbog nedostatka razumijevanja, poslovne strategije te nedovoljne količine podataka i pripremljenosti za regulaciju; dok su primarni

Read More...
IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA potiče sve kupce koji posjeduju VARMFRONT prijenosni punjač od 10 000 mAh (broj modela E2038) s oznakom datuma

Read More...
Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27. srpnja na zadarskoj rivi, najavljeno

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design