U 2018. godini društvo Jadran imalo ukupni prihod 9 posto veći nego godinu ranije

In Iz zemlje
Turres

U 2018. godini društvo Jadran d.d. imalo ukupni prihod 91.521.423 kune, 9 posto veći nego godinu ranije, poslovni rezultat pozitivan ne računajući jednokratne troškove.

Rezultati poslovanja društva Jadran d.d. i Grupe lanjske godine bili su u skladu s planiranim i očekivanjima, osnovno je obilježje objavljenih rezultata poslovanja koje je prihvatio Nadzorni odbor na sjednici u Crikvenici u ponedjeljak, 29. travnja 2019. Ukupni poslovni prihodi u 2018. godini iznosili su 91.521.423 kune i 9 posto su veći od poslovnih prihoda ostvarenih godinu ranije.

Najveći rast poslovnih prihoda, od čak 16 posto više nego 2017. godine, zabilježili su u svom poslovanju hoteli na crikveničko-vinodolskoj rivijeri. U 2018. godini društvo Jadran d.d. ostvarilo je pozitivan poslovni rezultat bez jednokratnih troškova među kojima se ističu troškovi vrijednosnog usklađenja otkupa tražbina društva Club Adriatic d.o.o. u iznosu 12.899.977 kn, troškovi vezani uz akviziciju društva Club Adriatic – 1.599.226 kn, te troškovi otpremnina bivšem managementa od 1.435.855 kn.

U tekućoj godini Društvo je ostvarilo gubitak u iznosu od 13.957.460 kn, dok je prethodne godine ostvaren gubitak 4.230.650 kn, odnosno nakon ispravka pogreške prethodnog razdoblja iznos od 7.867.640 kn. Ostvareni gubitak posljedica je jednokratnih troškova koji neće opterećivati daljnje poslovanje. Izuzećem ranije navedenih jednokratnih troškova financijski rezultat Društva bila bi neto dobit u iznosu od 1.977.598 kuna, a EBITDA bi iznosila 14.119.767 kuna.

Jadran d.d. lanjske je godine ostvario ukupno 416.553 noćenja što je 1 posto više u odnosu na plan i 3,25 posto više u odnosu na ostvarena noćenja u 2017. godini.

U 2018. godini dva su ključna događaja za kompaniju. Prvi, preuzimanje većinskog paketa dionica Jadrana d.d. od strane dvaju fondova obveznog mirovinskog osiguranja – PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi u prvom polugodištu, te preuzimanje Cluba Adriatic d.o.o. od strane Jadrana d.d. u drugom dijelu lanjske godine. Ulaskom novih vlasnika sa svježim kapitalom u vlasničku strukturu stvorile su se pretpostavke za intenzivnija ulaganja u poboljšanje smještajnih kapaciteta, a proširenjem poslovanja na makarsku rivijeru donijelo je i značajnije povećanje smještajnih kapaciteta.

“Mi trenutno upravljamo s devet hotela različitih kategorija na području Crikvenice i Makarske s više od 1.600 smještajnih jedinica, te tri kampa u kojima je turistima na raspolaganju 1.130 parcela. Lanjska godina bila je vrijeme čišćenja dugova prošlosti, a ove godine očekujem povećanje prihoda za 30-tak posto uz osjetan rast stope profitabilnosti“, – izjavio je predsjednik Uprave Jadrana d.d. Goran Fabris i dodao: „Prema poslovnom planu u iduće tri godine planiramo kapitalna ulaganja u iznosu od 117 milijuna eura, čime će se povećati kategorizacija naših smještajnih kapaciteta na razinu od 3 do 5 zvjezdica. Time ćemo još više ojačati vodeću poziciju na ovom dijelu Jadrana.”

You may also read!

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Globalna utrka u generativnoj AI: Kina vodi u korištenju, SAD u implementaciji, dok Europa kaska

Vođe su zabrinuti zbog nedostatka razumijevanja, poslovne strategije te nedovoljne količine podataka i pripremljenosti za regulaciju; dok su primarni

Read More...
IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA povlači određene VARMFRONT prijenosne punjače zbog opasnosti od požara

IKEA potiče sve kupce koji posjeduju VARMFRONT prijenosni punjač od 10 000 mAh (broj modela E2038) s oznakom datuma

Read More...
Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici

Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27. srpnja na zadarskoj rivi, najavljeno

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design