U dm-u aktivno provode Zelenu tranziciju

In Ekologija
Gordana Picek

Na temu Zelene tranzicije razgovarali smo s Gordanom Picek, prokuristicom i voditeljicom resora Nabave i marketinga.

Znamo da ste održali čitav niz akcija vezanih za smanjenje onečišćenja na mnogim lokacijama. Što zelena tranzicija znači za dm, a što za potrošače?
Zelena tranzicija za dm znači ulaganje u održiva rješenja u svim segmentima poslovanja te počinje u Upravno-distributivnom centru i prodavaonicama, s djelatnicima dm-a, odakle je širimo na naš odnos s partnerima, kupcima i zajednicom.

Kupci u dm-u i dm online shopu imaju priliku obaviti osviještenu kupnju i odabrati brojne održive proizvode, a od ove poslovne godine njihova kupnja može biti još osvještenija zahvaljujući dm eko punionicama koje smo postavili u 12 prodavaonica diljem Hrvatske.

Korištenjem dm eko punionica, kupci mogu doprinijeti smanjenju upotrebe plastike i očuvanju okoliša za buduće generacije jer su im dostupni deterdženti za rublje i pranje posuđa u rinfuzi koji ne sadrže sulfate te su 100 posto biorazgradivi. Isto tako, naši kupci i sugrađani mogu se uključiti u održive i ekološke aktivnosti koje dm provodi.

Tako smo ove godine proveli natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje na koji je pristiglo gotovo 300 prijava ekoloških projekata među kojima smo odabrali njih 17 čiju smo realizaciju podržali s više od 800.000 kuna. Desetu godinu za redom organizirali smo i akciju Zeleni korak u kojoj je tijekom godina stari papir za recikliranje prikupljalo više od 200.000 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske.

U koje se segmente najviše ulaže? (sirovine, ambalaža, oprema u trgovinama…)
Naša posvećenost održivosti najbolje se ogleda u sve većem broju proizvoda dm marke u čijoj ambalaži povećavamo udio reciklata, a ujedno svi proizvodi dm marke od 2014. godine ne sadrže mikroplastiku. Kontinuirano radimo na tome da kupcima ponudimo nova održiva rješenja te smo tijekom protekle poslovne godine našu ponudu proširili novim brendom no planet b koji se u proizvodnji oslanja na korištenje otpadnih resursa. Tako se u proizvodima no planet b koristi ulje sjemenki borovnice koje je nastalo kao nusprodukt iz prehrambene industrije te nedovoljno zrele breskve i talog kave.

Planirate li nastaviti u tome smjeru?
Održivo poslovanje za nas u dm-u ne predstavlja alternativan način poslovanja već trajno opredjeljenje. Zato ćemo nastaviti ulagati u unapređenje energetske učinkovitosti, razvoj održivih proizvoda i projekte koji doprinose razvoju održivosti lokalnih zajednica.

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design