U Split stiglo 180 turističkih djelatnika iz Poljske

In Iz zemlje
split

Iz Poljske je u petak u sklopu promocije zrakoplovne linije Varšava- Split doputovalo 180 predstavnika turističke branše, kojima će tijekom dvodnevnog boravka biti predstavljena turistička ponuda Splitsko-dalmatinske županije.

Izaslanstvo gostiju iz Poljske čine predstavnici poljskog nacionalnog avioprijevoznika LOT-a, poljskih turoperatora, agenata, predstavnika institucije Poljske zračne luke, turistički novinari i travel blogeri.

Na dočeku u splitskoj zračnoj luci, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić je istaknuo kako je Hrvatska niz godina jedna od omiljenih turističkih destinacija Poljaka, čemu su značajno doprinijele promotivne aktivnosti.

“Poljaci iznimno cijene našu ponudu, ali i kulturološku bliskost te kompatibilnost mentaliteta. Pozitivnim trendovima značajno doprinosi sve bolja prometna dostupnost hrvatskih destinacija, što zbog ulaska naše zemlje u Schengen, što zbog sve bolje zrakoplovne povezanosti,” rekao je Staničić.

Naglasio je kako se posebno ističe LOT, poljska nacionalna aviokompanija kao “strateški partner koji kontinuirano radi na jačanju mreže letova prema hrvatskim zračnim lukama.”

Dodao je kako Poljaci u Hrvatsku najčešće dolaze motivirani jadranskom obalom i prirodom, te zbog obilaska gradova, raznolike gastronomije i kulturno povijesnih znamenitosti.

Predstavnik poljskog avioprijevoznika LOT Michal Fijol je istaknuo kako je LOT od 2011. godine u Hrvatsku do sad prevezao više od 800 tisuća putnika.

“Siguran sam da će ta brojka u budućnosti znatno rasti,” poručio je.

Prošle godine u Hrvatskoj je ostvareno više od milijun dolazaka i 6,7 milijuna noćenja turista iz Poljske.

Poljska je među pet vodećih tržišta s kojih se u Hrvatskoj ostvaruje najveći turistički promet. LOT ima brojne letove prema hrvatskim destinacijama od kojih je trenutno najviše letova usmjereno prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, priopćili su iz HTZ-a. (H)

You may also read!

Wall-Street

Wall Street dosegnuo rekordne razine, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok

Read More...
EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

Europska komisija je pokrenula prvu fazu savjetovanja s europskim socijalnim partnerima kako bi prikupila njihova stajališta o mogućem smjeru

Read More...
Umjetna inteligencija i upravljanje radnicima

U Vijeću Europe dogovoren sporazum o umjetnoj inteligenciji

Ministri vanjskih poslova 46 zemalja Vijeća Europe u petak su dogovorili sporazum o korištenju umjetne inteligencije (AI). "Ovim novim sporazumom

Read More...

One commentOn U Split stiglo 180 turističkih djelatnika iz Poljske

  • Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design