U Vukovaru otvorena mikropivovara

In Promocije / novi proizvodi
1-Otvorenje Vukovarsko mikropivovare

Novi proizvodni pogon Vukovarske mikropivovare u kojemu će se proizvoditi “Vukovarsko pivo”, a u koji je Zagrebačka pivovara preko tvrtke kćeri “K pivovari” uložila 11 milijuna kuna, započeo je u srijedu s radom u Vukovarskoj gospodarskoj zoni na prostoru poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar.

Ulaganje se odnosi na robnu marku i proizvodni pogon u kojem će posao za sada naći pet radnika, izvijestio je na otvorenju predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Marko Njavro.

Kapacitet mikropivovare je 5.000 hektolitara godišnje no postoji mogućnost proširenja i dodatnog zapošljavanja, rekao je Njavro.

Po njegovim riječima, zamjetan je rast broja craft pivovara, dok je Vukovarsko pivo pomalo zaboravljeno, iako je 2010. godine proglašeno najboljim hrvatskim pivom te se stoga ušlo u cijeli posao, jer se procjenjuje da u segmentu mikropivovarstva ima potencijala.

Naime, rekao je Njavro, na hrvatsko tržište plasira se oko 3,3 milijuna hektolitara piva, a na craft piva odnosi se svega 1,4 posto tržišta dok u zemljama zapadne Europe ili Češkoj, craft piva zauzimaju između 15 i 20 posto tržišta.

Vukovarsko pivo namijenjeno je za sada isključivo hrvatskom tržištu, istaknuo je Njavro, podsjetivši da je Zagrebačka pivovara u Zagrebu otvorila mikropivovaru s brandom “Grif” pa je sada upotpunjen craft portfelj zajedno sa stranim craft brandovima.

Direktorica tvrtke K pivovari Tina Puhalo naglasila je da investicija od 11 milijuna kuna uključuje originalni vukovarski recept, logo i investiciju u pogon, te da se poštuje originalna receptura.

Vukovarsko pivo svijetlo je, nepasterizirano i filtrirano pivo s 4,5 posto alkohola.

Majstor pivar u Vukovarsko mikropivovari Josip Džebić, među ostalim je rekao da se sva sirovina za Vukovarsko pivo nabavlja u Hrvatskoj, izuzev hmelja koji se uvozi iz Slovenije.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je ponos i zadovoljstvo što će se ime Vukovara pronositi diljem Hrvatske kroz lokalno pivo te što su tvrtke Zagrebačka pivovara i K pivovari prepoznali domaći brand. (H)

You may also read!

dalmatia

U Segetu Donjem otvoren prvi Dalmatia Boat Show

U Marini Baotić​ u Segetu Donjem, nedaleko Trogira u četvrtak je otvoren prvi ​međunarodni sajam nautike Dalmatia Boat Show,

Read More...
Valamar

Valamar i SeekandHit osvojili nagradu za najbolju digitalnu kampanju u Hrvatskoj

Valamar i agencija za digitalni marketing SeekandHit osvojili su nagradu za najbolju digitalnu kampanju, Best in Show, na dodjeli

Read More...
JANAF

Konferencija Janafa: Uložit će se 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike

Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design