Uručen ugovor vrijedan 5 milijuna kuna za rekonstrukciju i opremanje ribarnice u Biogradu na Moru

In Financije i gospodarstvo
ribe

Državni tajnik Šime Mršić je s ravnateljem Uprave ribarstva Antom Mišurom te u prisustvu župana Zadarske županije Božidara Longina i voditelja FLAG-a Lostura Ivana Čupića u petak, 30. srpnja 2021. godine, gradonačelniku Grada Biograda na Moru Ivanu Knezu uručio Odluku o dodjeli sredstava u vrijednosti odobrene potpore većoj od 5 milijuna kuna za projekt „Rekonstrukcija ribarnice Biograd na Moru“, čija je realizacija planirana već sljedeće sezone.

Projekt „Rekonstrukcija ribarnice Biograd na Moru“ je prijavljen i odobren na natječaju FLAG-a Lostura unutar mjere M.1.1. Skraćivanje lanaca opskrbe, Lokalne razvojne strategije FLAG-a Lostura, a koja se u vrijednosti odobrene potpore od 5 milijuna kuna financira iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2014.-2020.

„Rekonstrukcija ribarnice u Biogradu na Moru će znatno poboljšati potrebe lokalnog stanovništva i turističkog sektora, ali i olakšati plasman proizvoda ribarstva. U Zadarskoj županiji je u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo 2014.-2020. ugovoreno ukupno 1166 projekata te dodijeljena potpora u iznosu od 621,27 milijuna kuna, od čega je do sada isplaćeno više od 400 milijuna kuna. Od toga je ugovoren 241 milijun kuna za razvoj gospodarskog ribolova moru te 176,2 milijuna kuna za sektor akvakulture. Također, za poboljšanje stavljanja na tržište, organizacije proizvođača te sektor prerade proizvoda ribarstva i akvakulture ugovoreno je 142,45 milijuna kuna milijuna kuna,“ izjavio je državni tajnik Mršić.

Ribarnica se nalazi u samom centru Biograda na Moru na lokaciji opremljenoj komunalnom infrastrukturom te uključuje i gradsku tržnicu. Projektni prijedlog sastoji se od izvođenja zgrade ribarnice, rekonstrukcije dijela postojećeg zatvorenog prostora tržnice za prateće prostore ribarnice – garderobe sa sanitarijama i spremište, natkrivanje prostora tržnice oko ribarnice i uređenje obloge poda prostora oko ribarnice te opremanje objekta. Spomenute aktivnosti vezane uz ribarnicu u Biogradu na Moru se odnose na prvu fazu radova iz glavnog projekta, koji u drugoj fazi obuhvaća i rekonstrukciju te opremanje gradske tržnice.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design