Uskoro na ZV-u Sajmovi hrane i zdravog življenja

In Sajmovi i izložbe
dina

Zagrebački velesajam najavljuje SAJMOVE HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA kao središnji nacionalni tematski događaj u terminu od 18. do 21. listopada 2018.

Sajam iz godine u godinu bilježi sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka, a segment hrane nadopunjen je na ovogodišnjem izdanju kao prirodan slijed, ali i potreba proširenja tradicionalnih Sajmova zdravog življenja koji su svojim prepoznatljivim segmentima Organica, APItera i Mystic svrstani u vrh ponude ovakvih tematskih događanja.

Cilj projekta je promocija kvalitete hrvatskih proizvoda. Od teme hrane posjetitelji mogu očekivati proizvode čiji nazivi su zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, proizvode hrvatskih farmi i polja, ekološke proizvode, hrvatske otočne proizvode te proizvode nosioce oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.

Sajmovi se održavaju u paviljonu 5, a izlaže više od 250 izlagača.

Izlagački segment sajmova obuhvaća četiri programske cjeline:

  • Hrana: hrana u najširem smislu: voće, povrće, mliječni proizvodi, pića i napitci, delikatesna hrana, začini,…
  • Organica: organski certificirana hrana i proizvodi, biodinamička proizvodnja, ljekovito bilje, oprema za pripremu zdrave hrane, proizvodi od industrijske konoplje,…
  • APItera: med i proizvodi od meda, apiterapija, apikozmetika,…
  • Mystic: prirodna, energetska i duhovna medicina – aromaterapija, akupresura, su-jok, ayurveda, feng shui, tehnike za sklad duha i tijela, masaža, bioenergoterapija, zvukoterapija,…

Iz godine u godinu bilježimo sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka kao i iznimnu institucionalnu podršku projektu. Suorganizator sajmova je Grad Zagreb, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, dok su partneri Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma, Ministarstvo zdravstva, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska poljoprivredna agencija, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova i Udruga općina u Republici Hrvatskoj, Hrvatsko apiterapijsko društvo, Hrvatski pčelarski savez, Centar dr. Rudolfa Steinera i Udruženje Huped.

KONFERENCIJE I STRUČNI SKUPOVI

Uz izložbeni dio, sajam prate stručni skupovi i konferencije na aktualne teme značajne za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, podizanja konkurentnosti domaćih poljoprivrednih proizvoda, usklađivanja zajedničke poljoprivredne politike u Europskoj uniji i s tim u vezi potrebnih reformi u Republici Hrvatskoj, pružanja pomoći domaćim poljoprivrednim proizvođačima pri podnošenju zahtjeva za novčanim potporama, financiranja poljoprivrede i prehrambene industrije bespovratnim sredstvima EU.

Ističemo:

Međunarodna Konferencija “Budućnost zajedničke poljoprivredne politike Europske unije” s osvrtom na dosadašnju provedbu Programa ruralnog razvoja u Republici Hrvatskoj

  1. Panel rasprava: “Nepoštena trgovačka praksa – pravni okvir u RH te stanje i pristup rješavanja ovog problema u EU“
  2. Panel: Poljoprivredni i prehrambeni proizvodi – jesu li hrvatski brend?

Međunarodna Konferencija “Budućnost zajedničke poljoprivredne politike Europske unije” održat će se 18. i 19. 10. 2018. u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma s više od dvadeset domaćih i inozemnih stručnjaka i temama značajnih za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne politike i proizvodnje.

Iz Glavne uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj Europske komisije na međunarodnu konferenciju bit će troje uvaženih inozemnih gostiju.

Pozdravnu riječ održat će direktorica Josefine Loriz-Hoffmann dok će Michael Pielke, načelnik Odjela za Bugarsku, Hrvatsku, Poljsku, Sloveniju prezentirati Prijedlog europske komisije za reformu zajedničke poljoprivredne politike.

Uvodno izlaganje i hrvatski pogled na poljoprivrednu i prehrambenu proizvodnju te provedbu programa ruralnog razvoja dat će Krešimir Ivančić, pomoćnik ministra za poljoprivredu iz Uprave za ruralni razvoj.

Domaći govornici redom su stručnjaci iz svih segmenata poljoprivredne i prehrambene proizvodnje.

Organizatori Konferencije su Grad Zagreb, Europska komisija i Zagrebački velesajam, a suorganizator Ministarstvo poljoprivrede.

You may also read!

Hrvatska zemlja partner Mostarskog sajma

Hrvatska zemlja partner Mostarskog sajma, izlažu 42 hrvatske tvrtke

Hrvatska kao zemlja partner i Hrvatska gospodarska komora sudjeluju na jubilarnom, 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru koji se

Read More...
turizam - hotel

Rezultati istraživanja – Što žele mladi u Hrvatskoj i kako to kane ostvariti?

Putovanja, zabava, puno novaca, ugodan i sadržajan život, dobar auto, dobra klopa i “starci” koji ne gnjave i ne

Read More...
Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima

Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima

65 prstena za 65 godina: Vegeta nagrađuje vjernost jedinstvenim poklonima! Osvoji limitirano izdanje Vegeta prstena by Maja Miletić, modnog dodatka

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design