Uskoro počinju Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma

In Sajmovi i izložbe
Uskoro počinju Proljetni sajmovi Zagrebačkog velesajma

Travanjski val intenzivnih događanja na Zagrebačkom velesajmu obilježen je nizom održanih projekata: Zagrebačkim obrtničkim sajmom; Smart Cities – 5. konferencijom: Pametnim rješenjima do održivog grada i Interklimom – 25. međunarodnom konferencijom o grijanju, hlađenju i klimatizaciji.

Prirodna ekstenzija događanjima u travnju su programski kompatibilni bienalni sajmovi, objedinjeni u istom terminu od 24. do 27. travnja, pod zajedničkim nazivom PROLJETNI SAJMOVI ZAGREBAČKOG VELESAJMA;
• Graditeljstvo – 41. međunarodni sajam građenja i opremanja
• Interklima – 25. međunarodni sajam grijanja, klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije
• EMAT – 10. međunarodni sajam zaštite okoliša i komunalne opreme
• Interprotex – 13. međunarodni sajam zaštite osoba i imovine

Izlagački i programski sadržaj ovih sajmova u fokus stavlja planiranje, projektiranje, izgradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata na energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način, uključujući i sve prisutniju potrebu za zaštitom ljudi, imovine i podataka. Zanimanje za sudjelovanje u ovoj grupi sajmova, kako poslovnih posjetitelja tako i izlagača raste iz godine u godinu.

Na ovogodišnjem izdanju sajmova bit će prezentirane inovacije i nove tehnologije u izgradnji, grijanju, klimatizaciji, upotrebi energije, zbrinjavanju otpada te osiguranju i zaštiti, a koje izravno utječu na razvoj, modernizaciju i konkurentnost pripadajućih djelatnosti te podizanju razine potražnje poslovnih subjekata i krajnjih korisnika.

Izložbeni segment okuplja vodeće izlagače pojedinih industrija, a upotpunjen je snažnim konferencijskim programom s temeljnim ciljem susreta domaćih i inozemnih gospodarstvenika navedenih struka te predstavnika znanstvene zajednice i institucija.

Predstavit će se 132 izlagača iz 20 zemalja na 12.000 četvornih metara, u paviljonima 8a (Graditeljstvo, Interklima), 9 (Emat) i 11a (Interprotex).
Inovativna tehnološka rješenja

Na sajmu GRADITELJSTVO prezentirat će se izlagači energetski učinkovitih građevinskih materijala i opreme te tehničko-tehnološka rješenja koja podižu energetsku učinkovitost zgrada u svim fazama vijeka trajanja. Uz izlagački dio, tijekom sajma održat će se i program stručni događanja. Vodeći izlagači: China JC Expo, Inotherm, Internorm.

INTERKLIMA je bienalni sajam s dugogodišnjom tradicijom i uspješnom organizacijom. Vodeći je regionalni sajam opreme za grijanje, hlađenje, klimatizaciju, obradu pitkih voda i obnovljivih izvora energije te nezaobilazno mjesto u poslovnom kalendaru domaćih i svjetskih proizvođača. Vodeći izlagači: Tvornica turbina Karlovac, Tehnodom, Nika Konstrukcije, Atmos, Harreither, Metal As, Mimeks trade.

EMAT svojim programom i izlagačkim segmentom doprinosi naporima hrvatskog gospodarstva u podržavanju i poticanju procesa usmjerenih na održivi razvoj. Sajam nudi upoznavanje i prezentacije novih tehnologija za održivi razvoj te razmjenu stručnih i znanstvenih iskustava s područja prevencije onečišćenja, komunalnog gospodarstva, urbanog uređenja, zaštite okoliša i života u njemu. Vodeći izlagači: Tehnix, KOVA, MAN Importer Hrvatska, STP, Hongoldonia.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju visoko specijaliziranog bienalnog sajma zaštite u našoj zemlji te regionalnog lidera u grupi safety-security sajmova INTERPROTEX će ponovo ujediniti razne grupacije ove gospodarske grane.

Za hrvatske proizvođače, sudjelovanje na ovom sajmu znači doprinos bržem stvaranju njihovih robnih marki i potvrdu prisutnosti na tržištu što pridonosi povećanju međunarodne konkurentnosti. Interprotex će na jednom mjestu okupiti sve segmente ove gospodarske djelatnosti u cilju pokazivanja najnovijih dostignuća i primjene suvremene tehnologije. Vodeći izlagači: Ziegler, Flammifer, HS Produkt i Vatropromet.

Očekuje se poseban interes poslovne publike, ne samo iz Hrvatske, nego i iz zemalja u okruženju. Ovim business networkingom želimo inicirati međusobnu poslovnu suradnju i pozitivno utjecati na poslovnu aktivnost u sektoru industrije.

Zemlje sudionice: Austrija, Bosna i Hercegovina, Češka, Danska, Finska, Francuska, Hrvatska, Italija, Izrael, Japan, Kina, Luksemburg, Nizozemska, Njemačka, Poljska, SAD, Slovenija, Švedska, Švicarska, Turska

Pokrovitelji Proljetnih sajmova su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Stručno prateći program i zanimljivosti na sajmu

Prvi dan sajma, 24. travnja u 12,00 sati u dvorani Cres održat će se radionica “Izazovi i prilike u eko-gradnji na području Jugoistočne Europe” u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera. Cilj radionice je dati odgovore na sljedeća pitanja:

• Kakve veze ima konoplja s građevinarstvom?
• Kako potaknuti gradnju pasivnih objekata?
• Može li eko gradnja zadovoljiti estetske kriterije arhitekture 21. stoljeća?
• Koja je uloga klastera u kružnoj gradnji?
• Kako se boriti protiv predrasuda o eko-gradnja?
• Zašto je za poticanje eko-gradnje važno imati strategiju biogospodarstva?

Hrvatska gorska služba spašavanja svakodnevno će kroz predavanja prezentirati svoje aktivnosti, a Hrvatska vatrogasna zajednica vatrogasne vježbe s vatrogasnim potražnim psima i spašavanje kod prometnih nesreća. Pokazne vježbe demonstrirat će i Hrvatska vojna policija.

U subotu, 27. travnja, Hrvatska gorska služba spašavanja demonstrirat će vježbe evakuiranja ozlijeđenih kod simulacije prirodne ugroze (potresa) uz asistenciju potražnih pasa i vodiča, a Hrvatska vatrogasna zajednica održat će radionice za djecu i druženje sa vatrogascima.

SVEČANO OTVORENJE

Svečano otvorenje bit će u srijedu, 24. travnja u 11,00 sati u paviljonu 11A. Sajmove će otvoriti gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

RADNO VRIJEME 10:00 do 18:00 sati

Ulaz za posjetitelje je BESPLATAN.

POGODNOSTI ZA POSJETITELJE

HŽ putnički prijevoz, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.

You may also read!

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...
nafta

Cijene nafte blizu 86 dolara

Cijene nafte približile su se u petak na međunarodnim tržištima razini od 86 dolara budući da je trgovce ohrabrilo

Read More...
U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design