Valamar dobio priznanje za dostignuća poslovnog sektora u zaštiti okoliša u 2021.

In Ekologija
Flavio Gregorović

Valamar Riviera danas je primila priznanje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za dostignuća poslovnog sektora u zaštiti okoliša u 2021. u kategoriji Upravljanje. Dodjela se održala u sklopu Konferencije o budućnosti Europe, a koju je pokrenula Europska komisija, Vijeće i Parlament.

Ovo priznanje Valamaru se odnosi na iznimnu organizaciju sa strateškom vizijom i sustavom upravljanja koja omogućava kontinuirano poboljšanje okolišnih svojstava. Ovo vrijedno priznanje je Flaviu Gregoroviću iz Valamar Riviere uručio Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja.

“Društveno odgovorno poslovanje ključno je u čitavom rasponu poslovanja Valamar Riviere. U proteklih pet godina Valamar je uložio više od 117 milijuna kuna u brojne inicijative zaštite okoliša u okviru programa društveno odgovornog poslovanja Zeleni Valamar. U programe društveno odgovornog poslovanja Valamar Riviera ulaže minimalno 2,5 posto godišnjih prihoda. Valamar je u svom poslovanju posebno fokusiran na smanjenje potrošnje fosilnih goriva, osobito loživog ulja, smanjenje potrošnje pitke vode i smanjenje potrošnje električne energije. Sva električna energija za Valamarove hotele, ljetovališta i kampove dolazi iz obnovljivih izvora”, izjavio je Flavio Gregorović, direktor tehničkog sektora u Valamaru.

Valamar je dosad smanjio izravne i neizravne emisije stakleničkih plinova za više od 70 posto, te je nositelj certifikata ZelEn. Ovaj značajan pad emisija stakleničkih plinova rezultat je ulaganja u projekte povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Zadnjih godina intenzivno se radi na ugradnji fotonaponskih elektrana za vlastitu potrošnju. Valamarovi objekti posjeduju mnogobrojne certifikate i oznake kvalitete, sigurnosti i održivosti.

Valamar u okviru društveno odgovornog poslovanja aktivno radi na očuvanju okoliša, razvoju destinacija i ulaganju u lokalne zajednice te pomoći potrebitima. Jedan od značajnih projekata koji objedinjuje zaštitu okoliša i održivost, a uključuje lokalne potrošače i dobavljače je Valfresco Direkt – usluga online trgovine s dostavom koja na jednom mjestu nudi proizvode obiteljskih gospodarstava i drugih domaćih proizvođača. U 2019. godini Valamar je pokrenuo inicijativu “1.000 stabala Valamara” u sklopu koje će zasaditi minimalno tisuću novih stabala u svojim destinacijama duž Jadranske obale. Valamar je također usmjeren i na „plastic free“ inicijativu na kojoj kontinuirano radi s ciljem zamjene jednokratne plastične ambalaže onom ekološki prihvatljivom.

Valamar Riviera je vodeća hrvatska turistička kompanija koja upravlja hotelima, ljetovalištima i kamping ljetovalištima u poznatim turističkim destinacijama od Istre, otoka Krka, Raba i Hvara do Makarske i Dubrovnika te Obertauerna u Austriji.

You may also read!

Predstavnici PBZ-a i Yellow Submarinea

PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent

Read More...
marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design