Valamar odgovorio na potrebe roditelja i vrtićke djece u Poreču

In Iz zemlje
Valamar Pinia Hotel_Maro Club

Valamar Riviera i Grad Poreč proširili su suradnju kako bi dugoročno povećali kapacitet porečkog Dječjeg vrtića Radost za dodatne 4 jasličke i 2 vrtićke skupine u hotelu Valamar Pinia. Za vrijeme obnove zgrade porečkog vrtića Radost koja je počela 2022. godine, Valamar je kroz donaciju osigurao prostor za osamdesetak djece u prostorima Maro kluba u Špadićima. Dovršetkom obnove zgrade Gornjeg vrtića djeca koja borave u prostorima hotela Pinia, vratit će se u matični vrtić.

Kako bi se osigurala dodatna mjesta u vrtiću za porečke obitelji, Valamar će ove jeseni preurediti prostore hotela Pinia, te ih staviti na raspolaganje Dječjem vrtiću Radost koji će pokrenuti novi odjel s više od 100 mjesta u šest skupina. Za djecu zaposlenika Valamara bit će otvorena jedna jaslička i jedna vrtićka skupina koja s radom počinje već prije ove turističke sezone, a ostale grupe biti će javne i značajno će povećati prihvatne kapacitete porečkog vrtića. Novi kapaciteti dječjeg vrtića Radost, organizirani u prostorima hotela Pinia, omogućit će najbolje uvjete za siguran i kvalitetan odgojno-obrazovni rad i razvoj djece. Dječji vrtić Radost osigurat će djelatnike i stručni tim. Djeci koja borave u hotela Pinia osigurani su i obroci s posebnim naglaskom na kvaliteti namirnica lokalnog podrijetla. Grad Poreč i Valamar tako će zajednički odgovoriti na potrebe porečkih roditelja i zaposlenika Valamara te unaprijediti kvalitetu života za obitelji u Poreču.

„Valamar je u proteklom periodu napravio izuzetno puno kroz investicije u javnu turističku infrastrukturu i donacije lokalnim zajednicama s ciljem unaprjeđenja turizma i kvalitete života u destinacijama. Proširenje suradnje s dječjim vrtićem Radost doprinijet će boljitku lokalne zajednice, naših najmlađih i njihovih roditelja, među kojima su brojni i zaposlenici Valamara“, izjavio je Andrea Štifanić, direktor sektora upravljanja imovinom i općih poslova Valamar Riviere.

Valamar će od ovog ljeta svojim zaposlenicima koji rade u Poreču omogućiti upis djece u jednu vrtićku i jednu jasličku skupinu, čime potvrđuje poziciju top poslodavca u turizmu koji sagledava šire potrebe djelatnika u lokalnoj zajednici.

„Drago mi je da ćemo nadograditi postojeću suradnju tako što ćemo osigurati dodatne vrtićke skupine. Poreč je grad u kojem broj djece stalno raste. To su naše slatke muke na koje moramo odgovoriti ulaganjima. Izgrađeni su vrtići u Dračevcu, Velom Maju i Žbandaju, obnavlja se Gornji vrtić, a trenutno se rade projekti novih vrtića u Varvarima i Novoj Vasi. Zahvaljujući suradnji s Valamarom, u Maro klubu je osiguran smještaj koji su djeca, roditelji i djelatnici jako dobro prihvatili. Drago mi je da Valamar prepoznaje ovakve potrebe i podržava ih, ne samo kroz dječji vrtić, već i Ljetni kamp Društva naša djeca Poreč i Grada Poreča-Parenzo kojem već godinama osiguravaju prostor“, istaknuo je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Prethodnih je godina Valamar u sklopu humanitarne akcije „Veliko srce Valamara“ donirao sredstva za poboljšanje uvjeta boravka djece u podružnicama vrtića Radost, a najmlađi Porečani su i česti gosti dječjih igrališta Valamarovih hotela, ljetovališta i kampova. U prostorima Maro kluba hotela Pinia se ujedno već nekoliko godina provode i programi Ljetnog kampa Društva Naša djeca, koji će se nastaviti i u budućnosti.

You may also read!

alilovic

Zagrebačka županija s rastom turizma, u 2024. očekuje daljnji rast

U Zagrebačkoj županiji sve više se ulaže u kvalitetan i održiv turizam što donosi porast turističkog prometa i očekivanje

Read More...
primorac

Primorac ne želi vjerovati da su poslodavci prisvojili uštede od poreznih izmjena

Ministar financija Marko Primorac izjavio je u srijedu da ne želi vjerovati da su pojedini poslodavci smanjenjem bruto plaća

Read More...
Katarina Kraljević

Promjena u upravi Erste banke

Zdenko Matak, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. („Erste banka“) nadležan za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design