U Vinkovcima se održava Turistički forum kontinentalnog turizma

In Iz zemlje
gastronomija

Više od sedamdeset predstavnika turističkog i hotelijerskog sektora sudjeluje na 7. Turističkom forumu kontinentalnog turizma koji se na temu “Gastronomija-turistički proizvod Hrvatske” u srijedu i četvrtak održava u Vinkovcima.

Direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak podsjetila je kako je vukovarsko-srijemska turistička zajednica pokrenula projekt “Okusi Srijema i Slavonije” u koji je do sada uključeno osam hotelijersko-ugostiteljskih objekata koji tijekom cijele godine nude autohtona jela.

Po njezinim riječima, želja je vukovarsko-srijemskih turističkih djelatnika da gost, kada dođu u hotelijersko-ugostiteljski objekt na području županije, ne bude uskraćen za autohtoni gastronomski događaj.

Shvaćanje destinacije “kroz tanjur gosta” ključ je uspjeha ugostiteljskog objekta i ukupne destinacije, smatra ona.

Iva Puđak Mihajlović iz Hrvatske turističke zajednice navela je kako je hrvatska gastronomija diljem svijeta prepoznata kao vrlo kvalitetna o čemu svjedoči niz priznanja.

“Četrnaest restorana je u prestižnoj udruzi Jeunes Restaurateurs d’Europe, tako da nema mjesta sumnji jesmo li dovoljno kvalitetni kada je riječ o gastronomiji”, kazala je.

Po mišljenju gastro-stručnjaka Renea Bakalovića, za Hrvatsku nema bolje promocije od gastronomije.

“Volimo se promovirati sportom, a onda prođemo kao košarkaši. Ovdje smo sigurni da, kada odaberemo najbolje iz Hrvatske, da je to svjetski vrh vrhova”, kazao je Bakalović.

Žao mu je što Hrvatska nema kruzer poput onih u Njemačkoj i Austriji, koji bi plovio Dunavom promovirajući Hrvatsku i njezino Podunavlje.

“Riječ je o projektu koji bi mogao biti izrazito komercijalno uspješan, samo da ga netko pokrene”, poručio je, uz opasku da se Hrvatsku premalo valorizira kao podunavsku zemlju.

Drugi dan foruma ponudit će panel raspravu na temu “Domaća hrana u turističkoj ponudi” na kojoj će sudjelovati proizvođači tradicijskih proizvoda i hotelijeri i to s ciljem povezivanja malih slavonskih proizvođača s onima iz ostatka Hrvatske. (H)

You may also read!

Restoran Zora Bila prvi dobitnik nagrade Dobar Tech

Restoran Zora Bila prvi dobitnik nagrade Dobar Tech

U sklopu Dana hrvatskog turizma, održanih u Opatiji, dodijeljena je nagrada Dobar Tech - METRO nagrada za najbolji digitalni

Read More...
dan-poduzetnika

HUP: Uz uklanjanje prepreka gospodarski rast mogao bi biti i brži

Hrvatsko gospodarstvo raste po najvišim stopama u EU, ali rast bi mogao biti još brži, a Hrvatska bi mogla

Read More...
Giving Friday 2024

Giving Friday: dm će donirati pet posto dnevnog prometa ostvarenog u petak 29. studenog

U petak 29. studenog dm će obilježiti Giving Friday, potpuno drugačiju verziju Crnog petka, povodom kojeg će donirati pet

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design