Vr pole najbolja inovacija za turizam u 2018.

In Iz zemlje
Vr pole

Startup kompanija vr pole koja je se bavi izradom uređaja za prikaz virtualne realnosti dobitnik je zlatne medalje za najbolju inovaciju u turizmu na 43. Hrvatskom Salonu Inovacija.

Međunarodna izložba inovacija Inova, koja se održala u Zagrebu od 14.-17. studenog ugostila je više od 640 inovacija iz 26 država svijeta.

U kategoriji Inovacije u turizmu nagradu je odnio vr pole – stup za prikaz turističkih atrakcija u virtualnoj stvarnosti.

Direktor vr polea, Milan Gudeljević izjavio je što im znači ovo priznanje: “Ova medalja je potvrda za sve ono što radimo i što smo napravili u proteklih godinu dana. Izrazito smo ponosni što smo dobili ovo priznanje. Pogotovo ako uzmemo u obzir da je Hrvatska izrazito turistička zemlja.”, rekao je Gudeljević.

Kako VR Pole funkcionira? Na određenoj lokaciji interaktivna animacija unutar vr polea prikazuje prostor kako je izgledao u određenom vremenskom periodu, je li to u dalekoj budućnosti ili pak prošlosti, to ovisi o željama, ali i o samoj lokaciji.

U konkretnom slučaju Zagreba, animacija prikazuje cijeli prostor ispred zagrebačke Katedrale prije potresa, dodani su živući elementi, a efekt je taj da zapravo otvara pogled 360 stupnjeva u razdoblju 19. stoljeća. Kada se korisnik odmakne od uređaja, vidi današnju Katedralu i turiste, a kada prisloni glavu na VR Pole, vraća se 200 godina unatrag.

INOVA je izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih s brojnim pratećim sadržajima.

You may also read!

Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim i slabovidnim osobama

Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim i slabovidnim osobama

Paneuropska banka čija je članica i Zagrebačka banka prva je bankarska grupa koja je lansirala ovu karticu za sve

Read More...
Andrija Topic

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu

Strateškim odabirom kompanija za preuzimanje i težnjom izvrsnosti u složenim procesima njihove integracije, Studenac nastavlja širenje na hrvatskom tržištu. Andrija

Read More...
Završeno natjecanje METRO Junior Top Chef

Završeno natjecanje METRO Junior Top Chef

Anđela Kurilj iz Turističko-ugostiteljske škole Split pobjednica METRO Junior Top Chefa. U velikom finalu natjecanja METRO Junior Top Chef, održanog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design