Vučković: Proizvodnja i produktivnost poljoprivrede rastu

In Regionalni razvoj
Vuckovic

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković izjavila je u subotu da poljoprivredna proizvodnja i produktivnost u poljoprivredi rastu.

“U mandatu predsjednika vlade Andreja Plenkovića ipak možemo svjedočiti kontinuiranom rastu poljoprivredne proizvodnje”, rekla je Vučković koja je sudjelovala na skupštini u povodu 20. godišnjice Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka održanoj u Popovači.

Dodala je kako, doduše, postoje osobito ranjivi sektori unutar poljoprivrede kao što je mliječno govedarstvo, ali i nedostatna proizvodnja povrća i voća, a tu su i zapuštene poljoprivredne površine, utjecaj iseljavanja ruralnih područja i starenja stanovništva.

Zahvalila je poljoprivrednicima i istaknula značajan rast produktivnosti koja je sada, kako je rekla, 52 posto veća nego prije šest godina.

To prema njezinim riječima svjedoči o vrijednom angažmanu, napretku i ulaganjima poljoprivrednika, a doprinos daju i vlada i Ministarstvo poljoprivrede te brze i pravovremene reakcije u krizama.

“Rezultati govore da smo reagirali kako treba”, rekla je.

Podsjetila je da danas na snagu stupa proljetni paket vlade vrijedan gotovo 1,7 milijardi eura, koji se, kako je rekla, temelji se na tri stupa: zaštiti građana, poduzetništva i javnog sektora od rasta cijena energije, općenitog ublažavanja negativnog utjecaja porasta cijena i raznih potpora u kojima se ističu potpore poljoprivrednicima i ribarima.

“Cijene se ne mijenjaju, ostaju za građane i javni sektor iste kao što su bile. Dakle, građani, kada se osvrnemo na jesen, a isto tako sada i na proljeće, uopće ne osjećaju efekt svega onoga što se oko nas događalo i što je uzrokovalo veliki porast troškova u svim dijelovima EU-a odnosno Europe”, ustvrdila je. (H)

You may also read!

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić,

Read More...
Rimac Nevere

Prvi hrvatski kupac preuzeo isporuku Rimac Nevere

Cijenjeni neurokirurg dr. Branko Škovrlj koji živi u New Jerseyju postao je ponosni vlasnik hiperautomobila s hrvatskim potpisom. Rimac Nevera

Read More...
Aleksandra Grigić

Hrvatski duhani, dio BAT grupacije u novu proizvodnu sezonu idu s povećanjem proizvodnje duhana, interes proizvođača je velik

Nešto više od mjesec dana do kraja ugovaranja nove proizvodne sezone, Hrvatski duhani, dio BAT grupe, imaju ugovoreno 16

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design