Wine EnoGASTRO Vip Event održan u Splitu

In Sajmovi i izložbe
wine_event

Niti visoka temparatura nije spriječila mnogobrojne ugostitelje da uživaju u Wine EnoGASTRO Vip Eventu.

Petu godinu uzastopnu Wine EnoGASTRO Vip Event održan je u Splitu u prekrasnom novom hotelu Amphora, pa su se tako 23. lipnja sastali mnogobrojni ugostitelji, hotelijeri, proizvođači raznih proizvoda i delicija, vinari, gastronomi i ostali iz ugostiteljsko turističke struke.

Partneri projekta su Hrvatska turistička zajednica, Splitsko-dalmatinska županija i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Grad Split i Turistička zajednica grada Splita, Hrvatska gospodarska komora ŽK Split. Projekt je organiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

Kao i prijašnjih godina, i ovoga je puta organizator – agencija Ricerca Mercato – obogatila ovu manifestaciju nečime potpuno novim. Riječ je o Cooking showu, pod vodstvom gastro chefa Dragana Jovanovića, u čijoj su pripremi također sudjelovali i uz kuhare Luku Dančulovića, kuhari hotela Amphora, vrhunski kuhar iz Marikomerca Tomislav Karamarko i Splitski restorani Zora Bila, Brasserie on 7, Zrno soli te restoran Šug.

Uz navedeno imali smo priliku uživati u prezentaciji pod organizacijom Javne ustanove SDŽ Rera “Kaštelanski žmuli i pjati” kaštelanska eno-gastro baština a tijekom Cookinga pripremala su se jela i na posebnom Prima grill roštilju.

Posjetitelji su imali priliku kušati razna vrhunska jela, a Cooking show osim svoje atraktivne prirode, bio je i humanitarnog karaktera. Prikupljeno je 3880 kuna, a prikupljeni iznos zajedno s prikupljenim financijskim sredstvima na svim ostalim eventima biti će doniran Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslovačke županije za novu „Sobu čuda”.

Uz Cooking show, u bogatom programu gosti su imali prilike sudjelovati u brojnim radionicama i predavanjima izvrsnih govornika poput Jure Andrijaševića, Dragana Jovanovića, Manuele Maras i Rikarda Petrića, Filipa Savića, Maria Meštrovića i Filipa Sarilara. Teme su bile razne, od sira i vina do barmenskih radionica, što je vidljivo i iz samih naziva – Sir i vino u modernoj gastronomiji – sljubljivanje sira i vina, „Prosjaci i sinovi” – vina dalmatinske Zagore i Hercegovine, Novi trendovi u miksologiji, Sousvide kuhanje i vakumiranje moderne generacije, Ljepota i raznolikost Roze vina, Sva lica Tribidraga, Zbog čega je važan pravilan servis u ugostiteljstvu.

Unatoč velikoj vrućini i mjerama civilnog stožera, posjećenost je bila izrazito dobra
Ispred samog ulaza hotela, goste su dočekali izloženi Peugeot automobili te osvježavajuća pjenušava vina (Prelac, Sosich i Katunar Winery) za dobrodošlicu. Terasa je bila ispunjena stolovima velikog niza izlagača: Vina Prelac, Vinarija Kopjar, Vinarija Gospoja, Matić vina, Blato 1902, Bodren, Katunar estate winery, Malvasija Božo Metković, Sosich wines, Vinarija Kabola, Vinogradi Nuić, Ščurek vino, Vina DK Dvanajščak Kozol, Vina Koper, Vina Fiolić Zadar, Vina Poletti, Vinarija Giulio Ferenac, Vina Terra Madre, Vinarija Florijanović, PG Orehovec, Camelot, Cromaris, Dukat President, Đanić rakije i likeri, Gastro tim, Gligora, Jana, Javna ustanova SDŽ Rera, Marikomerc, Tommy, OPG Marušić, Riba Dražin, Scorpio ugo oprema te Tiskara Sušak. Njihovi su proizvodi oduševili vidno zadovoljne goste!

Cjelokupna priča zaokružena je humanitarnom degustacijskom večerom sljubljivanja hrane i vina koja je bila popunjena do posljednjeg mjesta! Uzvanike su pozvali izlagači i partneri projekta.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design