Zagreb Advent Run oborio sve rekorde: više od 4300 kostimiranih trkača preplavilo zagrebačke ulice

In DOP
Zagreb Advent Run oborio sve rekorde: više od 4300 kostimiranih trkača preplavilo zagrebačke ulice

Osmo izdanje najveće europske adventske utrke Zagreb Advent Run u nedjelju je okupilo više od 4300 trkača iz više od 30 različitih zemalja. Na radost svih navijača, turista i slučajnih prolaznika, veseli i kostimirani trkači različite dobi startali su točno u podne ispred hotela Hilton Garden Inn te su svoju energiju širili kroz centar blagdanski ukrašenog Zagreba. I ove godine utrka je imala humanitarni karakter te je podržan rad Zaklade UniSport Srce koju je osnovao Hrvatski akademski sportski savez sa ciljem poticanja razvoja studenata sportaša u Republici Hrvatskoj.

Utrka je već dobro poznati sinonim za zajedništvo te ističe važnost tjelesne aktivnosti i podržava zdrav način života, njegujući sportski duh među sudionicima iz različitih država svijeta. Kostimirani trkači ispunili su zagrebačke ulice i pridonijeli kontinuiranom jačanju Zagreba na sportskoj i blagdanskoj turističkoj karti Europe.

„Ponosni smo i izrazito zadovoljni rekordnim odazivom trkača koji su bili dio najveselije i najbrojnije kostimirane adventske utrke u ovom dijelu Europe. Zahvalni smo svakom trkaču koji je sudjelovao u utrci i na taj način podržao njen plemeniti cilj. Osmi put zaredom, Zagreb Advent Run uspio je povezati ljude velikog srca, podsjećajući nas u ovo blagdansko vrijeme na radost nesebičnog pomaganja drugima. Osim toga, nama organizatorima bitno je i to što putem najveće utrke u Republici Hrvatskoj promoviramo vrijednosti nade, mira, vjere i radosti, kao kršćanske ali i univerzalne vrijednosti koje su duboko utkane u identitet grada Zagreba i Zagrepčana“, izjavio je Mario Petrović, predsjednik MPR Grupe.

Važnost ovakvog projekta prepoznali su i poznati hrvatski sportaši Damjan Rudež, Maja Drobnjaković, Đurđica Orepić, Nikica Ljubek, Marko Kos, kao i brojne tvrtke, organizacije i fakulteti čiji su članovi nastupili u velikom broju. Svaki trkač je po završetku utrke dobio zasluženu medalju, a posebno su nagrađene najuspješnije trkačice i trkači, kao i najmlađi i najstariji sudionik. Na dionici od pet kilometara najbrža je bila Ana Martinović, a Danijelu Pečeku pripala je titula najbržeg, dok je na dužoj dionici od 10 kilometara nagradu za najbržu odnijela Edit Filo, a u muškoj konkurenciji ove godine je najbrži bio Antonio Pavliš.

„Zahvaljujem svim sudionicima ovogodišnjeg Zagreb Advent Runa na podršci našem cilju ulaganja u budućnost studenata sportaša. Ova suradnja s Hrvatskim akademskim sportskim savezom donosi nam priliku da zajedno gradimo most između sporta, zdravlja i akademske izvrsnosti. Uz podršku trkača i sponzora, Zaklada UniSport Srce nastavit će s dodjelom stipendija, podrškom projektima te poticanjem inovacija koje će oblikovati motivirajući put mladih sportaša. Još jedno veliko hvala svakom pojedincu na neprocjenjivom doprinosu“, istaknuo je Goran Šprem, upravitelj Zaklade UniSport Srce i istaknuti profesionalni sportaš s bogatom rukometnom karijerom.

Dosadašnja izdanja Zagreb Advent Runa bilježe impresivan broj od gotovo 20.000 sudionika iz više od 45 zemalja. Upravo ta globalna podrška ne samo da jača zajedništvo i sportski duh cijelog događanja, već je i omogućila prikupljanje značajnih donacija, premašujući iznos od 50.000,00 eura, što jasno svjedoči o podršci i strasti zajednice koja dijeli viziju i ciljeve ove jedinstvene utrke.

„S ponosom dijelim radost još jednog uspješnog izdanja utrke i ističem svakog trkača i volontera koji je svojom voljom i entuzijazmom obogatio ovu manifestaciju i omogućio nam da ujedinimo ljude u sportskom duhu te ostvarimo značajan doprinos podršci mladim talentima. Ova utrka je sjajan primjer kako sportski događaji mogu imati dublji društveni utjecaj pa se samim time radujemo i izdanjima koja nas čekaju, a s pripremama za iduću godinu smo već započeli“, zaključio je Berislav Sokač, jedan od osnivača tvrtke Run Croatia.

Važnost ovakvog projekta koji iz godine u godinu raste na svim razinama prepoznali su brojni partneri i sponzori koji su dali važan doprinos da i ovogodišnja vizija bude u potpunosti ostvarena: zlatni sponzor Konzum, ali i Vindija, Mplus, Janaf, HEP, Hrvatski Telekom, Hilton Garden Inn, Agram Life, Specijalna bolnica Agram, Top radio, Veleučilište Edward Bernays, Go2Digital, Outdoor Akzent, Maskote.HR, Zagrebački holding, Turistička zajednica grada Zagreba i Grad Zagreb. Ova suradnja odražava moć kolektivnog djelovanja, naglašavajući da jedino zajedno možemo oblikovati svjetliju budućnost za sve nas.

„Drago nam je što već drugu godinu zaredom imamo priliku podržati jednu ovakvu utrku humanitarnog karaktera, koja je ponovno oborila rekorde u broju sudionika. Konzum je već dugi niz godina prepoznat kao prijatelj sporta i sportaša, a kroz svoje brojne aktivnosti kontinuirano promičemo zdrav način života, stoga je naša podrška Zagreb Advent Runu došla prirodno. Čestitamo organizatorima na uspješnoj utrci, kao i svim sudionicima koji su danas trčali za plemenit cilj“ rekla je Sandra Đolo, rukovoditeljica Službe korporativnih komunikacija Konzuma.

You may also read!

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Novim zakonom više poduzeća obvezno izvješćivati o održivosti

Sabor je danas potvrdio predložene izmjene i dopune Zakona o reviziji, Zakona o računovodstvu te Zakona o tržištu kapitala.

Read More...
nafta

Cijene nafte blizu 86 dolara

Cijene nafte približile su se u petak na međunarodnim tržištima razini od 86 dolara budući da je trgovce ohrabrilo

Read More...
U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

U Zagrebu je otvorena Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke

Na zagrebačkom Europskom trgu otvorena je Moneterra – Muzej novca Hrvatske narodne banke , a koordinaciju projekta je, među

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design