Zagreb u lipnju posjetilo 30 posto više turista

In Iz zemlje

Zagreb je u lipnju posjetilo gotovo 138 tisuća turista, što je 30 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, dok je s 245 tisuća noćenja zabilježen porast od 32 posto, ističu iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

“Veliki porasti turističkih dolazaka i noćenja u ovogodišnjem lipnju, ali i u prvih šest mjeseci ove godine, iznova potvrđuju da je Zagreb postao nezaobilazno cjelogodišnje turističko odredište, a vjerujemo da će se dobri turistički rezultati nastaviti i tijekom ljeta te do kraja godine”, poručuju iz TZGZ-a.

Zanimanju turista za Zagreb pridonose sve atraktivnija događanja, među kojima je u lipnju održan InMusic festival, a nadalje će tome svakako, kako očekuju u TZGZ-u, pridonijeti bogata ljetna ponuda koncerata i drugih događanja na otvorenom kao i druge manifestacije i projekti. Među njima za 14. srpnja najavljuju četvrto izdanje “Dvorišta” u sklopu kojih se građanima i turistima omogućuje da zavire i provedu ugodne trenutke u nekim od do sada za javnost zatvorenih zagrebačkih dvorišta uz kuće i palače na gornjem gradu i drugdje.

Iznoseći podatke o fizičkom turističkom prometu za ovogodišnji lipanj, u TZGZ-u naglašavaju da su najbrojniji turisti bili iz Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Kine i Velike Britanije, dok su po noćenjima na prvom mjestu turisti iz SAD-a.

Dvoznamenkaste poraste dolazaka i noćenja od 19 i 18 posto Zagreb je ostvario i tijekom prvih šest mjeseci ove godine i to s ukupno 533 tisuće turista koji su došli u glavni hrvatski grad te s njihovih 961,3 tisuće noćenja.

Većinu dolazaka i noćenja pritom su ostvarili strani turisti, kojih je u šest mjeseci ove godine u Zagreb došlo 23 posto više, a ostvarili su i 21 posto više noćenja.

S ostvarenim rezultatima u lipnju, kao i u prvoj polovici ove godine, Zagreb se po broju noćenja kao jedina destinacija iz kontinentalnog dijela zemlje svrstao među jadranske županije te je s 961 tisućom noćenja na sedmom mjestu, iza Istre, Kvarnera, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Zadarske i Šibensko-kninske županije. (H)

You may also read!

Wall street

Svjetske burze pale, inflacija u SAD-u ne popušta

Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna pale jer će zbog povišene inflacije kamate u SAD-u ostati povišene

Read More...
biam

Uspješno završeni sajmovi BIAM&ZAVARIVANJE

Nakon četiri dana uspješno su završeni bienalni poslovni sajmovi BIAM - 27. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i

Read More...
vito

Promicanje zdravlja na radu – primjeri dobre prakse

Udio ljudi između 15 i 64 godina u Hrvatskoj koji je radno aktivan je među najmanjima u EU. Jedan

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design