U Zagrebu predstavljena Metaxa 12*

In Promocije / novi proizvodi
Aris Chatziantoniou

Constantinos Raptis, peti Metaxa Master, gostima Laube jučer predstavio sve tajne aromatičnog okusa Metaxe 12*

U zagrebačkom klubu Lauba 20 najboljih barmena iz Hrvatske i više od 100 uzvanika jučer je imalo priliku uživati u prepoznatljivim okusima poznatog grčkog pića Metaxe koje su predstavili Metaxa Master Constantinos Raptis te Metaxa brand ambasador i jedan od najboljih barmena u Grčkoj, Aris Chatziantoniou. Povod je bilo predstavljanje i degustacija ekskluzivnog izdanja Metaxe 12*, luksuznog pića kreiranog u čast 115 godina postojanja Metaxa kompanije. Osim spomenutog, na tržištu već postoje Metaxa 5* i 7*.

Metaxa je godinama prepoznata kao vrhunsko grčko žestoko piće, što najbolje potvrđuje informacija da se svake minute, u više od 60 zemalja, konzumira čak 1000 čašica tog pića. Bilo da se konzumira čista ili kao dodatak koktelima, svojim specifičnim aromama oduševljava i najveće znalce.

Constantinos Raptis metaxa
Razgovor s Constantinosom Raptisom

Constantinos Raptis peti je Metaxa majstor od začetka kompanije i kreator Metaxe 12* i upravo se u njegovoj recepturi kriju sve tajne ovog savršenog i jedinstvenog okusa. U svom prvom posjetu Hrvatskoj Constantinos je gostima predstavio specifičnosti pažljivo biranih sastojaka i njihovu kombinaciju, a svi okupljeni mogli su se i sami uvjeriti zašto je Metaxa prepoznata kao jedan od najboljih alkoholnih brendova na svijetu.

Kako bi dobili prepoznatljiv, aromatičan okus u proizvodnji Metaxe 12* koristimo isključivo sorte muškata uzgojene na otoku Samosu u Egejskom moru kojima se kasnije dodaju vinski destilati i biljni ekstrakti. Metaxa majstor pažljivo bira i dozira sve sastojke, a o kojim je biljkama riječ ostat će tajna. Konačan destilat zatim se ostavlja da stoji u hrastovim bačvama, hladi se i filtrira, a rezultat je pitki, specifičan okus čija svaka kap podsjeća na Mediteran”, istaknuo je Constantinos.

Kako bi se domaći barmeni što bolje upoznali s okusima Metaxe i najnovijim trendovima u pripremi koktela, pobrinuo se Aris Chatziantoniou. Aris je vlasnik prvog kafića u Grčkoj u kojem se primjenjuje koncept molekularne gastronomije, revolucionarnog kulinarskog trenda koji u posljednje vrijeme postaje sredstvo izražavanja sve više majstora spremanja koktela, ali osvaja i ljude koji su spremni da probaju nešto novo i neobično.

Lansiranjem Metaxe 12* Coca-Cola HBC Adria još jednom pokazuje kako zajedno sa svojim kupcima i partnerima odgovara na tržišni trend rasta premium i super premium kategorija jakih alkoholnih pića. Također, cijenimo velik interes najboljih hrvatskih barmena za ovaj event koji svojim kreativnim rješenjima i iznimnim vještinama stvaraju nezaboravne trenutke za naše potrošače. Ponosni smo što našim potrošačima možemo prenijeti 128 godina tradicije brenda Metaxe u svakoj boci ovog ovog iznimno kvalitetnog pića“, istaknula je generalna direktorica Coca-Cole HBC Marie Anargyrou-Nikolić.

You may also read!

wall

Wall Street pao drugi tjedan zaredom, europske burze porasle

Na Wall Streetu su cijene dionica pale i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer je sve jasnije da će američki

Read More...
potrošači maloprodaja tržnica

Kako obuzdati rast cijena

Eurostat je objavio podatke o kretanju cijena u prosincu prošle godine. Prema Harmoniziranome indeksu potrošačkih cijena (HIPC) hrvatska godišnja

Read More...
poljoprivreda

Državno poljoprivredno zemljište vruća tema uoči najavljenih izmjena zakona

Za drugi ovogodišnji kvartal najavljene su izmjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu, a kao ciljevi navode se okrupnjavanje zemljišta i

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design