Zaštita klime i ušteda troškova u rukama mladih stručnjaka

In Obrazovna rješenja
Zaštita klime i ušteda troškova u rukama mladih stručnjaka

Započela edukacija za Energy Scouts

Rastući troškovi energije i sirovina, kao i sve veća usmjerenost prema zaštiti okoliša i održivom poslovanju, dovele su do orijentacije mnogih poduzeća prema resursnoj i energetskoj učinkovitosti. U skladu s tim, Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora započela je projekt pod nazivom Young Energy Europe koji pomaže mladim stručnjacima iz različitih industrija prepoznati i iskoristiti potencijale za uštedu energije i smanjenje emisija CO2.

Cilj projekta je edukacija zaposlenika, jačanje ekološke svijesti te doprinos zaštiti klime unutar poslovanja. Projekt je pokrenula Europska klimatska inicijativa (EUKI) koja je instrument financiranja Saveznog ministarstva okoliša, zaštite prirode i nuklearne sigurnosti SR Njemačke (BMU).

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora, kao najveća bilateralna gospodarska organizacija u Hrvatskoj, prepoznala je ovaj projekt i njegove prednosti za mlade stručnjake i poduzeća. „Sudjelovanje u projektu preporučujem svim mladim zaposlenicima, koji žele naučiti kako uštedjeti energiju i resurse. Svojim doprinosom zaštiti okoliša možete pomoći svojoj tvrtki, čime postajete konkurentniji na tržištu, a sredstva koja ste uštedjeli možete preusmjeriti u investicije koje već dugo čekaju“, izjavila je voditeljica projekta Young Energy Europe, Daniela Buntak.

Besplatna edukacija s osiguranim materijalima i certifikikat kojim stječete naslov „Energy Scout“ dodatni su benefiti projekta. Edukacija se održava od 18. do 21. listopada te pruža osnovno znanje iz područja energetske učinkovisti, obnovljivih izvora energije, gospodarenja vodom i otpadom idr. Nakon toga slijedi razdoblje od nekoliko tjedana u kojem polaznici koncipiraju i provode vlastiti projekt energetske učinkovitosti.

Dobru praksu provođenja projekta, potvrđuju i zemlje poput Češke, Mađarske, Grčke i Bugarske gdje je edukaciju završilo više od 300 energetskih skauta iz 135 poduzeća te su realizirana 143 projekta, a ušteđeno 26,600t CO2.

Sljedeći ciklus predavanja održat će se u travnju 2022. g., a prijaviti se možete već sad.

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili su Vam potrebne informacije, obratite se voditeljici projekta Young Energy Europe:

Daniela Buntak
daniela.buntak@ahk.hr
Tel.: +385 (0)1 6311 617
Mob: +385 (0)99 2717 330

You may also read!

wall

Na Wall Streetu novi rekordi, europske burze oštro pale

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, zahvaljujući snažnom rastu cijena

Read More...
benzin

Procjene o opskrbi podigle cijene nafte iznad 83 dolara

Cijene nafte prekoračile su u petak na međunarodnim tržištima 83 dolara budući da su procjene o nedostatnoj opskrbi pred

Read More...
turizam

Hrvati na putovanja potrošili 2,6 mlrd eura

Stanovnici Hrvatske u 2023. su na višednevna putovanja po Hrvatskoj i inozemstvu potrošili gotovo 2,2 milijarde eura, a na

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design