Završetak betonskih radova na projektu Hyatt Regency Zadar

In Novi turistički kapaciteti
Završetak betonskih radova na projektu Hyatt Regency Zadar

Nakon višemjesečnih radova na gradilištu luksuznog hotela Hyatt Regency Zadar u centru grada, danas će biti izlivena i posljednja betonska ploča na povijesni dio budućeg hotelskog kompleksa čime su završeni svi betonski radovi na novom turističkom objektu.

Radovi se odvijaju po planu te sada slijedi izgradnja krovišta i postavljanje fasade na zgradi hotela. Završetak betonskih radova označava ključni trenutak u realizaciji projekta. Stanovnici i posjetitelji Zadra sada će biti u prilici svjedočiti vizualnim promjenama na simbolu zadarske povijesti posebno kada na red dođu i radovi na uređenju i proširenju ceste ispred samog hotela što je u nadležnosti lokalne gradske uprave. Paralelno, interijer hotela također poprima svoj oblik kojem prethode postavljanje instalacija i ostali završni radovi.

Izgradnja hotela Hyatt Regency Zadar, luksuznog objekta koji će Zadru donijeti novo turističko ruho i gostima pružiti nove doživljaje, počela je 2022. godine. Vrijednost investicije iznosi 55 milijuna eura, a investitor, Doğuş grupa, potvrđuje da se finalizacija projekta očekuje tijekom 2024. godine.

„Betonski radovi su gotovi i započeli smo s ugradnjom instalacija. Građevinski radovi bit će zaključeni u rujnu 2024. godine, a o datumu otvaranja hotela odlučit ćemo nešto ranije u suradnji s Hyatt International. Iznimno smo zadovoljni s napretkom radova i radujemo se njihovom zaključenju te se nadamo i daljnjoj uspješnoj suradnji svih uključenih strana s obzirom na to da je za realizaciju ovakvog projekta nužan otvoren dijalog između investitora i lokalne zajednice“, rekao je Egemen Çam, projektni menadžer.

Pored izgradnje hotela planirana je i investicija u razvoj rezidencijalnog dijela oko samog hotela s ciljem dodatnog osnaživanja urbane kvalitete destinacije.

„U svijetu je prisutan snažan trend izgradnje hotela koju prate kvalitetni rezidencijalni sadržaji. Naša je nakana bila kroz ovaj projekt predstaviti nešto luksuzniji i zeleniji arhitektonski pristup. Namjera nam je privući različite profile kupaca koji cijene sadržaje poput bazena, igrališta i drugih dodatnih objekata, zajedno s odgovarajućim planom upravljanja. Cilj je da korisnici naših rezidencijalnih jedinica uživaju u Zadru, kako u sezoni tako i izvan nje, s obzirom na to da će moći koristiti i hotelske sadržaje koji su blizu njihovih nekretnina“, istaknuo je Burak Baykan, direktor Doğuş grupe za jugoistočnu Europu.

Hotel u povijesnoj zadarskoj jezgri imat će 133 smještajne jedinice na razini 5 zvjezdica i po tome biti perjanica zadarske turističke ponude. Hyatt je jedan od najvećih svjetskih hotelskih lanaca, koji u 72 zemlje raspolaže s oko 1200 hotela s više od 300.000 soba. Rezidencijalni dio imat će, pak, oko 200 rezidencijalnih jedinica koje će korisnicima omogućiti kvalitetan način življenja u sklopu hotela.

Napredak na gradilištu obilježit će i posjet predstavnika Hyatt grupe koji će sljedeći tjedan obići gradilište i uvjeriti se da se projekt odvija po planu i dogovoru i prema visokim standardima Hyatt brenda.

O Doğuş grupi
Doğuş Grupa, s više od 300 kompanija i 21.000 zaposlenika različitih profila, posluje u sedam velikih industrija sa specifičnom dinamikom – automobilskoj, građevinarskoj, medijima, ugostiteljstvu, nekretninama, energiji i tehnologiji. U toj raznolikosti zajednički nazivnik uvijek su ljudi kao fokus svake pojedine industrije. Neki od naših ključnih prioriteta su razumjeti očekivanja mlađih generacija i osigurati im više prostora. Sinergija kompanija naše grupe osnažuju brend „Doğuş”. „Doğuş 3.0”naša je kultura, vođena velikom količinom informacija i podataka. Izgrađena je na načelima održivosti i suradnje, a fokus joj je na stvaranju novih, agilnih iskustava. Od 1951. godine pokrenuli smo i financirali različite inicijative za poboljšanje društva, uvijek vođeni vizijom našeg osnivača Ayhana Şahenka. Koristimo naše društveno odgovorne platforme kako bismo se održivosti bavili kao višedimenzionalnom temom u našim kompanijama i Grupi te razvijali projekte koji stvaraju vrijednost. Cilj nam je svjesno koristiti raspoložive resurse prepoznajući svoju odgovornost za sljedeće generacije istovremeno osiguravajući našu društvenu, ekološku i financijsku održivost. DNK naše Grupe sastoji se od sanjanja, vjerovanja, stvaranja brendova i pretvaranja iskustava u legende. Surađujemo s cijenjenim tvrtkama kako bismo plasirali najvrjednije turske brendove na međunarodno tržište te predstavili naše ljude vrhunskim svjetskim brendovima. Naši globalni poslovni partneri velike su kompanije poput Volkswagen AG i TÜVSÜD u automobilskoj industriji, Hyatt International Ltd. u turizmu, međunarodna Azumi grupa, matično društvo Roka, Zuma i Oblix u hrani i piću, te Paraguas Group, matično društvo Amazonico, Ten Con Ten i El Paraguas. Uz naš sveobuhvatni raspon usluga, veliku stručnost i široku globalnu mrežu, bavimo se aktivnostima koje su korisne za društvo i lokalno gospodarstvo. Nastojimo pridonijeti lokalnom gospodarstvu stvaranjem radnih mjesta te smatramo svojom dužnosti poticati društveni i gospodarski razvoj.

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design