Uskoro 27. Osječki proljetni sajam i 21. Obrtnički sajam

In Sajmovi i izložbe
osjecki-sajam

Na sajamskom prostoru Pampas, od 6. do 8. ožujka bit će održana prva ovogodišnja sajamska priredba. Riječ je o 27. Osječkom proljetnom sajmu – sajmu poljoprivrede i prehrane te 21. Obrtničkom sajmu, čiji su pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, HGK Županijska komora Osijek te Obrtnička komora Osječko-baranjske županije.

Prema riječima direktora Osječkog sajma Alena Vukašinovića tijekom tri dana, na prostoru od 2 tisuće četvornih metara zatvorenog i 5 tisuća četvorih metara otvorenog izložbenog prostora posjetiteljima će se predstaviti oko 180 izlagača.

-Osječki sajam postavio si je određene indikatore, a jedan od njih je poticanje gospodarstva. Želim stoga naglasiti, da će uz 180 izlagača na proljetnom sajmu, u Osijeku tijekom subote biti i 140 izlagača na Sajmu antikviteta. To znači da će u jednom danu ukupno 320 izlagača u organizaciji Osječkog sajma izlagati u Osijeku. To je reprezentativna brojka, posebno kada se uzme u obzir da je prema nekim stručnim analizama omjer povrata 1:8, što znači da se na 1 uloženu kunu, 8 vraća u gospodarstvo. – kazao je Alen Vukašinović.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš naglasila je važnost sajmovanja za grad Osijek, čemu u prilog ide i činjenica da se ovi sajmovi održavaju tradicionalno – Osječki proljetni sajam po 27. puta, a Obrtnički sajam po 21. puta.

-Osječki je sajam uspješni projekt Grada Osijeka. Vjerujem da će tako i ova prva sajamska priredba u 2020. godini biti prilika i mjesto za izlaganje novih usluga i proizvoda, rađanja novih ideja te ostvarivanja novih poslovnih prilika. Poljoprivreda je važna za grad Osijek, a posebno mi je drago što će i neki od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava kojih je na području grada registrirano 1.583 izložiti svoje proizvode te zasigurno unaprijediti svoje poslovanje. – istaknula je Žana Gamoš zahvalivši ministarstvima, komorama – gospodarskoj i obrtničkoj te svim tvrtkama i partnerima koji su se uključili u ovu, kako je rekla – uspješnu osječku sajamsku priču.

Uspjeh u radu svim poduzetnicima, poželjela je i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije Ivana Katavić Milardović koja je naglasila kako je Osječko-baranjska županija u kontinuitetu prisutna na osječkim sajamskim manifestacijama te zahvalila Osječkom sajmu na ustrajnosti i želji da sajmovanje u Osijeku ima budućnost.

Prema riječima predsjednika HGK Županijske komore Osijek Zorana Kovačevića, na Osječkom proljetnom sajmu nastupit će 40 njihovih tvrtki, od čega polovica dolazi iz 7 hrvatskih županija.

-Uvažavajući zdravstvene okolnosti, vezano uz koronavirus, nisu dobre poruke koje šalju pojedine sajamske kuće, kako u inozemstvu, tako i domaće, a to je otkazivanje vrlo važnih sajmova za koje smo i mi kao HGK vrlo zainteresirani. Te poruke pomalo zvuče recesijski i zato čestitam sajmu što je ustrajao na organizaciji manifestacije. – naglasio je Zoran Kovačević.

Osim obrtnika s područja Osječko-baranjske županije, na sajmu će se predstaviti i obrtnici iz Međimurske županije, Vukovarsko-srijemske te Brodsko posavske, a predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Darko Knežević zahvalio je Osječkom sajmu na prilici da obrtnici izlože svoje proizvode.

-Posjetiteljima će se predstaviti 32 obrtnika, a sajam je dobra prilika da oni koji nešto proizvode pokažu i kako to izgleda te da ostvare kontakt s potencijalnim kupcima i partnerima. Takva živa riječ važna je za proizvod koji radite jer ako ste nešto proizveli, a niste pokazali, jednako je kao da niste ni proizveli. – rekao je Darko Knežević.

Inače, u okviru sajamske priredbe bit će održana i stručno-prateća događanja, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, na temu: „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ te „Poljoprivrednik za 10“.

Sajam se održava od 6. do 8. ožujka, u vremenu od 10-19 sati, a svečano otvorenje manifestacije najavljeno je za petak u 11 sati. Ulaz i parking za posjetitelje su besplatni.

Izvor: portal Grada Osijeka

You may also read!

jabuke

Ovogodišnji urod jabuka 12 posto manji nego lani

Ovogodišnji domaći urod jabuka procjenjuje na oko 57 tisuća tona, što je 12 posto manje u odnosu na prošlu

Read More...
izvoz

Izvoz u prvom polugodištu porastao 35,6 posto, a uvoz za 51,8 posto

Vrijednost hrvatskog robnog izvoza u prvih šest mjeseci ove godine iznosila je nešto više od 90 milijarde kuna, što

Read More...
maslinovo

Cijene maslinovog ulja mogle bi zbog toplinskog vala rasti do 25 posto

Cijene maslinovog ulja mogle bi zbog toplinskog vala koji utječe na proizvodnju u Španjolskoj, porasti za 25 posto u

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design