Uskoro 27. Osječki proljetni sajam i 21. Obrtnički sajam

In Sajmovi i izložbe
osjecki-sajam

Na sajamskom prostoru Pampas, od 6. do 8. ožujka bit će održana prva ovogodišnja sajamska priredba. Riječ je o 27. Osječkom proljetnom sajmu – sajmu poljoprivrede i prehrane te 21. Obrtničkom sajmu, čiji su pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, HGK Županijska komora Osijek te Obrtnička komora Osječko-baranjske županije.

Prema riječima direktora Osječkog sajma Alena Vukašinovića tijekom tri dana, na prostoru od 2 tisuće četvornih metara zatvorenog i 5 tisuća četvorih metara otvorenog izložbenog prostora posjetiteljima će se predstaviti oko 180 izlagača.

-Osječki sajam postavio si je određene indikatore, a jedan od njih je poticanje gospodarstva. Želim stoga naglasiti, da će uz 180 izlagača na proljetnom sajmu, u Osijeku tijekom subote biti i 140 izlagača na Sajmu antikviteta. To znači da će u jednom danu ukupno 320 izlagača u organizaciji Osječkog sajma izlagati u Osijeku. To je reprezentativna brojka, posebno kada se uzme u obzir da je prema nekim stručnim analizama omjer povrata 1:8, što znači da se na 1 uloženu kunu, 8 vraća u gospodarstvo. – kazao je Alen Vukašinović.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš naglasila je važnost sajmovanja za grad Osijek, čemu u prilog ide i činjenica da se ovi sajmovi održavaju tradicionalno – Osječki proljetni sajam po 27. puta, a Obrtnički sajam po 21. puta.

-Osječki je sajam uspješni projekt Grada Osijeka. Vjerujem da će tako i ova prva sajamska priredba u 2020. godini biti prilika i mjesto za izlaganje novih usluga i proizvoda, rađanja novih ideja te ostvarivanja novih poslovnih prilika. Poljoprivreda je važna za grad Osijek, a posebno mi je drago što će i neki od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava kojih je na području grada registrirano 1.583 izložiti svoje proizvode te zasigurno unaprijediti svoje poslovanje. – istaknula je Žana Gamoš zahvalivši ministarstvima, komorama – gospodarskoj i obrtničkoj te svim tvrtkama i partnerima koji su se uključili u ovu, kako je rekla – uspješnu osječku sajamsku priču.

Uspjeh u radu svim poduzetnicima, poželjela je i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije Ivana Katavić Milardović koja je naglasila kako je Osječko-baranjska županija u kontinuitetu prisutna na osječkim sajamskim manifestacijama te zahvalila Osječkom sajmu na ustrajnosti i želji da sajmovanje u Osijeku ima budućnost.

Prema riječima predsjednika HGK Županijske komore Osijek Zorana Kovačevića, na Osječkom proljetnom sajmu nastupit će 40 njihovih tvrtki, od čega polovica dolazi iz 7 hrvatskih županija.

-Uvažavajući zdravstvene okolnosti, vezano uz koronavirus, nisu dobre poruke koje šalju pojedine sajamske kuće, kako u inozemstvu, tako i domaće, a to je otkazivanje vrlo važnih sajmova za koje smo i mi kao HGK vrlo zainteresirani. Te poruke pomalo zvuče recesijski i zato čestitam sajmu što je ustrajao na organizaciji manifestacije. – naglasio je Zoran Kovačević.

Osim obrtnika s područja Osječko-baranjske županije, na sajmu će se predstaviti i obrtnici iz Međimurske županije, Vukovarsko-srijemske te Brodsko posavske, a predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Darko Knežević zahvalio je Osječkom sajmu na prilici da obrtnici izlože svoje proizvode.

-Posjetiteljima će se predstaviti 32 obrtnika, a sajam je dobra prilika da oni koji nešto proizvode pokažu i kako to izgleda te da ostvare kontakt s potencijalnim kupcima i partnerima. Takva živa riječ važna je za proizvod koji radite jer ako ste nešto proizveli, a niste pokazali, jednako je kao da niste ni proizveli. – rekao je Darko Knežević.

Inače, u okviru sajamske priredbe bit će održana i stručno-prateća događanja, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, na temu: „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ te „Poljoprivrednik za 10“.

Sajam se održava od 6. do 8. ožujka, u vremenu od 10-19 sati, a svečano otvorenje manifestacije najavljeno je za petak u 11 sati. Ulaz i parking za posjetitelje su besplatni.

Izvor: portal Grada Osijeka

You may also read!

wallstreet

Svjetske burze porasle nakon povećanja kamata Feda i ECB-a

Na svjetskim su burzama prošloga tjedna cijene dionica znatno porasle jer se ulagači nadaju da će uskoro završiti ciklus

Read More...
PBZ

Intesa Sanpaolo blago povećala dobit i prihod u 2022.

Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak o blagom rastu dobiti i prihoda u 2022. godini, uz veće

Read More...
Mišićno-koštane bolesti i utjecaj na rad

Mišićno-koštane bolesti i utjecaj na rad

Mišićno-koštani poremećaji pripadaju najčešćim oboljenjima povezanima s radom. Ti poremećaji pogađaju milijune radnika diljem Europe i koštaju poslodavce milijarde

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design