U Pivani održano druženje i natjecanje kućnih pivara

In Korisno
U Pivani održano druženje i natjecanje kućnih pivara

U Pivani je u subotu održano prvo druženje i natjecanje kućnih pivara (homebrewera)u organizaciji ovog popularnog okupljališta pivskih i gurmanskih znalaca. Cilj okupljanja bio je potaknuti razmjenu iskustva i znanja malih kućnih pivara vezano uz kulturu priprave piva kao i potaknuti razvoj kućnog pivarstva. Mnogobrojni pivski znalci razgovarali su o sastojcima, receptima, detaljima u procesu pripreme, kuhanja, čuvanja i svim ostalim koracima u proizvodnji omiljene pjenaste tekućine koja se spominje još u epu o Gilgamešu.

Posebni gosti predavači bili su prof. dr. sc. Božidar Šantek i doc. dr.sc Mario Novak s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu. U svojim stručnim predavanjima o glavnim sastojcima piva – vodi, ječmu i hmelju te kvascu – malim su pivarima predstavili vrijedne informacijekorisne za daljnji rad.

Posebno je uzbudljivo bilo natjecanje kućnih pivara koje je ocjenjivao žiri pivskih sommeliera – Milana Peha i Domagoja Jakopovića Ribafisha te Mirka Banića Ištuka, glavnog kuhara mikropivovare Grif, koji je tom prilikom izjavio: „Veseli me što danas imamo priliku družiti se i kušati piva malih kućnih pivara koja su spravljena s mnogo entuzijazma, ljubavi i truda. Upravo su to oni dodatni ključni sastojci zbog kojih su ova piva pravi doživljaj za nepce.“

Iako je žiri imao težak posao, najbolje je ocijenjeno pivo kućnog pivara Krumea Ivanovskog, koji je svojom voćnom IPA-om oduševio sve članove žirija. Svi analizirani elementi – od arome, okusa, boje do pjene – bili su odlično ocijenjeni, a pobjednik je nagrađen off flavour setom.

Ovo je prvo u nizu ovakvih događanja koje će se održati u Pivani u organizaciji tvrtke K pivovari s ciljem okupljanja malih kućnih pivara i razmjene vještina i znanja kad je kućna proizvodnja piva u pitanju.

You may also read!

Tonći Glavina

Hotelski sektor ulazi u sljedeću sezonu s optimizmom, a za jačanje konkurentnosti ključno je potaknuti veća ulaganja u nove kapacitete koja osiguravaju veću dodanu vrijednost i održivost hrvatskog turizma

Hotelski sektor izuzetno je zadovoljan ostvarenim rezultatima ove turističke godine i visokom popunjenošću te optimistično gleda na sljedeću sezonu,

Read More...
Od izvora do mora 2024_Ranko Šuvar CROPIX_3

Obilježen završetak ovogodišnjeg izdanja projekta ‘Od izvora do mora’

Simboličnom sadnjom na lokaciji Turističko-edukativni centar Novo Čiče u Velikoj Gorici, obilježen je završetak ovogodišnjeg izdanja projekta Od izvora

Read More...
Svega oko 15 posto hrvatskih tvrtki izvozi, ali one zapošljavaju 51posto privatnog sektora

Svega oko 15 posto hrvatskih tvrtki izvozi, ali one zapošljavaju 51 posto privatnog sektora

U Hrvatskoj samo oko 15 posto poduzeća izvozi, a istovremeno ta baza poduzeća zapošljava više od polovice svih radnika

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design