Marijana Batinić i Franck iznenadili vatrogasce, vozače ZET-a i djelatnike na Dolcu prvom jutarnjom kavom

In Korisno
Marijana Batinić i Franck

U ranim jutarnjim satima Marijana Batinić i Franck iznenadili su šalicom svježe pripremljene kave vatrogasce iz Vatrogasne postrojbe Centar, vozače ZET-a na okretištu u Savskoj te djelatnike na zagrebačkom Dolcu. Franckov tim pripremio im je Franck Cremu, pravu tursku kavu koja se priprema u minuti i ne mora se kuhati.

Ovom je gestom uoči Međunarodnog dana kave, koji se obilježava 1. listopada, Franck odlučio počastiti ranoranioce i iznenaditi sve one kojima šalica kvalitetne kave daje prvi jutarnji „polet“ ili pak prijeko potrebnu energiju da izdrže noćnu smjenu.

„Teško je zamisliti naš radni dan bez kave, pogotovo kad su u pitanju noćne smjene. Kava s kolegama tijekom jutarnje pauze je u biti idealan način kako proslaviti Međunarodni dan kave“, rekli su djelatnici Vatrogasne postrojbe iz Savske.

Na jednak način Franck je razveselio kavoljupce diljem Hrvatske kojima je šalica fine, svježe pripremljene kave dobrodošla tijekom ranojutarnje pauze – tim splitskog HGSS-a, ribare u luci Gaženica u Zadru, djelatnike Mlinara u Rijeci, ali i trkače i rekreativce na osječkom Pješačkom mostu.

Da Hrvati vole kavu nije nikakva tajna, a ovu ljubav potvrđuje i činjenica da u svijetu prednjačimo po količini kave koju popijemo tijekom godine. Riječ je o 5,1 kg kave po glavi stanovnika godišnje. No, ono što nas posebno izdvaja je nama omiljeni ritual ispijanja kave koji je kod nas važan dio društvenog života i svojevrsna kulturna baština koju većina s veseljem njeguje i rado čuva.

Ujedno, kod nas se posebno cijeni i često priprema upravo turska kava. Za sve one koji nemaju vremena ili mogućnosti za turski način pripreme, Franck je osigurao Franck Cremu, pravu tursku kavu u sticku koja se priprema u minuti, jednostavnim prelijevanjem vrućom vodom.

Cilj Međunarodne organizacije za kavu, koja je 2015. i službeno proglasila 1. listopada danom crnog napitka, je posebno istaknuti kvalitetu kave od zrna do šalice te educirati potrošače diljem svijeta o važnosti održivih praksi u uzgoju i nabavi sirove kave na čemu Franck aktivno radi kroz društvo International Coffee Partners.

You may also read!

Restoran Zora Bila prvi dobitnik nagrade Dobar Tech

Restoran Zora Bila prvi dobitnik nagrade Dobar Tech

U sklopu Dana hrvatskog turizma, održanih u Opatiji, dodijeljena je nagrada Dobar Tech - METRO nagrada za najbolji digitalni

Read More...
dan-poduzetnika

HUP: Uz uklanjanje prepreka gospodarski rast mogao bi biti i brži

Hrvatsko gospodarstvo raste po najvišim stopama u EU, ali rast bi mogao biti još brži, a Hrvatska bi mogla

Read More...
Giving Friday 2024

Giving Friday: dm će donirati pet posto dnevnog prometa ostvarenog u petak 29. studenog

U petak 29. studenog dm će obilježiti Giving Friday, potpuno drugačiju verziju Crnog petka, povodom kojeg će donirati pet

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design