SPAR već sada smanjio udio soli u kruhu

In Zdravlje
SPAR već sada smanjio udio soli u kruhu

SPAR Hrvatska je smanjio udio soli u kruhu, koji se svakodnevno peče u INTERSPAR pekarnicama na 1,4 posto, što je preporučena količina od strane svjetskih zdravstvenih stručnjaka. Kruh sa smanjenim udjelom soli kupci od početka siječnja mogu pronaći na policama svih INTERSPAR i SPAR poslovnica.

SPAR je udio soli u svih svojih 30-ak vrsta kruha s oko dva posto smanjio na preporučenih 1,4 posto, a u nekima i na manje. Svi drugi sastojci ostali su isti te kruhu nisu dodavani aditivi koji bi zamijenili sol – kruh je jednako kvalitetan i istog okusa.

„SPAR Hrvatska ovom izmjenom recepture omogućuje promjene u prehrambenim navikama svojih kupaca”, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Cilj Strateškog plana za smanjenje prekomjernog unosa kuhinjske soli u Republici Hrvatskoj jest smanjiti dnevni unos soli sa sadašnjih 11,6 grama na 9,3 grama do 2019. te posljedično, smanjiti i prevalenciju arterijske hipertenzije, kardiovaskularne i cerebrovaskularne bolesti.

You may also read!

Članovi Uprave dm-a

dm potvrdio lidersku poziciju na hrvatskom tržištu s ukupnim rastom prometa od 10 posto

U četvrtak 13. studenog članovi Uprave dm-a predstavili su rezultate poslovne godine 2024./2025. , u kojoj je promet dm-a

Read More...
Fortenova grupa

Fortenova grupa i Žito grupa potpisuju ugovor o kupoprodaji kompanije Zvijezda

Fortenova grupa i Žito grupa potpisat će danas ugovor o kupoprodaji kompanija Zvijezda plus d.o.o. i Zvijezda d.o.o. Ljubljana,

Read More...
turizam

Hrvati putuju pet puta godišnje: gotovo polovica planira zimski odmor u Hrvatskoj, a jednako toliko izvan nje

Građani Hrvatske ove godine putuju više nego ranije, ali s pažljivijim planiranjem troškova. Najnovije istraživanje MasterIndex koje je za

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design