Besplatno, svježe voće i povrće školarcima stiže iz Kauflanda

In DOP
Kaufland

Društveno odgovoran projekt Kaufland škola voća i povrća pokrenut je još 2017. godine s ciljem jačanja svijesti o potrebi zdrave prehrane i njenom utjecaju na zdravlje djece, a ove godine projekt je podržalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Osim toga u Kauflandu su, već tradicionalno, obilježili prvi dan škole i svakom svom zaposleniku koji je roditelj djeteta koje kreće u prvi razred osnovne škole osigurali slobodan dan.

Zahvaljujući projektu Kaufland škola voća i povrća već petu godinu za redom Kaufland djeci u osnovnim školama donira svježe voće i povrće svaki tjedan tijekom čitave školske godine. Za svaku trgovinu Kauflanda u Hrvatskoj, kao i svake godine, odabrana je po jedna partnerska škola. Čak 42 javne osnovne škole tako će tijekom čitave školske godine svakog tjedna besplatno dobivati svježe voće i povrće. Ove su godine, uz spomenute 42 javne osnovne škole, u projekt uključene i sve osnovnoškolske ustanove s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju koje su se prijavile na natjecanje.

Jedna od osnovnoškolskih ustanova s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju koja će ove godine primati besplatno svježe voće i povrće svaki tjedan je i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce iz Koprivnice. „Zdrava prehrana naših učenika nam je zbilja važna i trudimo se unaprijediti školsku prehranu svake godine. Rado smo se prijavili na natjecanje Kauflanda i snimili video jer je nagrada bila i više nego primamljiva – besplatno i svježe voće i povrće za sve učenike tijekom cijele školske godine!“, kazala je ravnateljica Radmila Popović povodom preuzimanja prve ovogodišnje zdrave donacije.

„I ove godine stavljamo naglasak na zdravu prehranu koja je toliko važna za razvoj i zdravlje djece. Stoga im omogućujemo pristup svježoj dozi vitamina, svakog tjedna, kroz cijelu godinu. Zdravlje djece je u fokusu gotovo svih društveno odgovornih projekata koje radimo u Kauflandu, ali ovaj je zasigurno jedan od projekata koji ima daleko najznačajniji učinak“, pojasnila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design