U Sloveniji održan neformalni sastanak ministara poljoprivrede zemalja članica EU

In Konferencije / savjetovanja
poljoprivreda

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković sudjelovala je na neformalnom sastanku Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva Europske unije održanom 6. i 7. rujna 2021. godine u Kranju. Središnja tema sastanka bila je jačanje dijaloga između urbanih i ruralnih područja u Europskoj uniji s naglaskom na mogućnostima njihova daljnjeg razvoja.

Dugoročna vizija za ruralna područja EU do 2040. ima za cilj preokrenuti negativne trendove koji utječu na ruralna područja, uključujući depopulaciju, starenje stanovništva i pad privlačnosti ruralnih područja kao mjesta za život. Vizija objedinjuje nekoliko politika koje nadilaze Zajedničku poljoprivrednu politiku (ZPP) i zahtijevaju integriraniji i koordiniraniji pristup na razini EU, nacionalnoj i regionalnoj razini.

“Strategija poljoprivrede predviđa daljnja ulaganja u javne usluge na ruralnim područjima s naglaskom na digitalizaciju, navodnjavanje, proizvodnju obnovljive energije i povećanje energetske učinkovitosti. Međutim, neophodan uvjet za uspjeh ovoga procesa usmjerenog na jačanje ruralnih područja jest nastavak neizostavnih ulaganja u ljudski kapital, osobito u mlade, poduzetne i ambiciozne. Moramo omogućiti sredstva za investicije i dužni smo osigurati preduvjete koji će omogućiti mladima da upravo u ruralnim područjima ostvare svoje poslovne ciljeve i odgovore na izazove stvarajući dodanu vrijednost“, naglasila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Dvodnevni boravak u Sloveniji poslužio je i za razmjenu informacija s ministrima ostalih država članica o procesu programiranja ZPP strateških planova, kao i o ostalim aktualnostima u sektoru.

You may also read!

Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...
Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Deloitte i HUP predstavili rezultate istraživanja o raznolikosti i inkluzivnosti na radnom mjestu

Danas su u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u sklopu Deloitteovog SheXO kluba predstavljeni rezultati 3. istraživanja „Raznolikost i inkluzivnost

Read More...
PEVEX

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti iz 2023. godine

Glavna skupština PEVEX-a prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o zadržavanju dobiti ostvarene u 2023. godini. Neto dobit

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design