Burilović uručio povelju Končaru za 100. obljetnicu rada

In Tvrtke i tržišta
Gordan Kolak i Luka Burilović

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović dodijelio je povelju tvrtki Končar povodom njihove 100. obljetnice poslovanja.

„Končar se kroz cijelo stoljeće rada etablirao u regionalnoga elektroenergetskoga lidera te jednoga od najvećih hrvatskih izvoznika. Njihovi strojevi i tehnologija pronašli su svoj put do tržišta 130 zemalja svijeta i pomogli da se kompanija izgradi u globalno prepoznatljiv brend. Inovativnost i visokotehnološka proizvodnja velike dodane vrijednosti, to su postulati na kojima Končar gradi svoju konkurentnost, a upravo te principe moramo preslikati i na ostatak hrvatskoga gospodarstva“, poručio je Burilović.

Povelju HGK je u ime Grupe Končar preuzeo predsjednik Uprave Končar – Elektro industrije Gordan Kolak, koji je kao temelje uspjeha istaknuo zaposlenike, koji su svojom stručnošću, znanjem i predanošću pridonijeli da ova kompanija postane ono što danas jest.

„Zahvaljujem Hrvatskoj gospodarskoj komori na dodjeli povelje povodom 100 godina uspješnoga poslovanja. Unatoč svim izazovima, Končar i dalje planira svojim aktivnim sudjelovanjem pridonositi radu Komore te ostati značajan partner hrvatskim poduzetnicima i gospodarstvu“, između ostaloga je istaknuo Kolak.

U sklopu Grupe Končar djeluje 14 društava od kojih su četiri čak 13 puta nagrađena Zlatnom kunom, a sedam puta su dobili nagradu Indeks DOP-a za društveno odgovorno poslovanje koju također dodjeljuje HGK, uz HRPSOR. Uz to, aktivno sudjeluju u radu strukovnih Udruženja kojima pripadaju u HGK, a uključeni su i u sajamske nastupe i poslovne delegacije u organizaciji Komore.

U 100 godina poslovanja isporučili su 400.000 transformatora raznih vrsta, naponskih nivoa i snaga na sve kontinente, izgradili i revitalizirali 375 hidroelektrana, proizveli i revitalizirali 700 generatora te proizveli i isporučili 180 niskopodnih tramvaja i vlakova. Grupa Končar je i tijekom 2020. godine uspjela zadržati svoje poslovanje na visokoj razini s procijenjenim prihodom od gotovo 3 milijarde kuna, što je šest posto više u odnosu na 2019. U 2021. planiraju ostvariti poslovne prihode u iznosu od 3,4 milijarde kuna. Od toga je 1,4 milijarde planirano na domaćem, a 1,9 milijardi od izvoza.

Daljnji ciljevi su rast i razvoj zaposlenika, unaprjeđenje učinkovitosti organizacijske strukture i proizvodnih procesa, povećanje i ostvarivanje prihoda te otvaranje novih tržišta i proširivanje portfelja proizvoda i usluga. Sve to omogućit će daljnji rast i razvoj Grupe i zadržavanje konkurentnosti na tržištima diljem svijeta, poručili su iz Končara.

You may also read!

Predstavnici PBZ-a i Yellow Submarinea

PBZ i Intesa Sanpaolo Grupa uspješno pokrenuli inicijativu mini obveznica s društvom Yellow Submarine

Privredna banka Zagreb (PBZ), dio Sektora inozemnih banaka supsidijara (ISBD) Intesa Sanpaolo Grupe, uspješno je nastupila kao jedini agent

Read More...
marija-sculac

Digitalna transformacija i pametna rješenja za grad po mjeri čovjeka

Gradovi su iznimno važni pokretači ekonomskih aktivnosti, gospodarskog rasta i napretka, ali i jedna od najkritičnijih i najzahtjevnijih karika

Read More...
Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Zakonske izmjene: Uskoro 500 tvrtki obvezno izvještavati o održivosti

Izmjene regulative ekskluzivno predstavljene polaznicima ESG akademije HGK Direktiva o korporativnom izvještavanju o održivosti, tzv. CSRD Direktiva, je s 1.1.2024.

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design