Cijeli sektori mijenjaju se pred našim očima

In Logistika
Sektori

Vodeće ljude slovenskog gospodarstva u Silicijskoj je dolini ugostio Alex Dukić, partner Boston Consulting Group Digital Ventures i pokazao im kako digitalne inovacije poslovnih procesa mijenjaju cijele branše i sektore gospodarstva

Enzo Smrekar, glavni direktor Droge Kolinske, članice hrvatske Atlantic Grupe posjetio je s tridesetak slovenskih kolega inovacijski i investicijski centar Boston Consulting Groupovog Digital Venturesa u kalifornijskoj Silicijskoj dolini, gdje ih je ugostio Alex Dukić, partner BCG Digital Venturesa, podrijetlom iz Hrvatske.

Vodeće slovenske poslovne ljude u Silicijsku dolinu vodila je Američka gospodarska komora u Sloveniji, koja je za njih organizirala intenzivno višednevno upoznavanje s nekima od najnaprednijih inovacijskih sredina, pa su tako posjetili BCG Digital Ventures, poslovnu diviziju Boston Consulting Groupa za inovacije, inkubaciju novih poduzeća i ulaganja u startup kompanije.

„Upoznali smo grupu iskusnih profesionalaca koji su u prošlosti sami ulagali u startup kompanije i odradili brojne inovacijske projekte na najvišoj svjetskoj razini. Oni sad svoja stečena znanja, zajedno s globalnim trendovima u BCG Digital Ventures prenose na svoje klijente“, izjavio je Smrekar prilikom posjeta i dodao: „ Svoj pristup temelje na snažnoj usredotočenosti na korisničko iskustvo. Predstavili su nam nekoliko izvrsnih slučajeva s raznih strana svijeta i različitih branši, koje bi mogli iskoristiti i kod nas“.

Alex Dukić, partner BCG Digital Venturesa hrvatskog podrijetla pokazao je gostima metodologiju rada koja je rezultat višegodišnjeg povezivanja startup kompanija i najnaprednijih svjetskih korporacija: „Trenutno se u laboratorijima i inovacijskim centrima BCG Digital Ventures razvija više od četrdeset različitih poduzeća i poslovnih modela u područjima logistike, mobilnosti, produktivnosti, načina potrošnje, zdravstva, trgovine, medija i drugih“.
„Za Hidriju, ali i cijelu slovensku i europsku autoindustriju od presudne je važnosti da osim tehničko-tehnoloških inovacija značajno ubrzamo ritam inovacija u poslovnim procesima, kako bi zadržali liderske pozicije u globalnoj utakmici. Digitalna transformacija uslijed eksponencijalno rastuće količine raspoloživih podataka i rasta kognitivnih sposobnosti njihove digitalne obrade, analize i korištenja tektonski mijenja sve procese koje danas poznajemo. BCG Digital Ventures doslovno rutinski, naprednim postupcima i metodama dnevno odgovara na potrebe velikih globalnih korporacija, mijenja poslovne procese i pretvara ih u tržišne uspjehe. Pred našim se očima mijenjaju cijele djelatnosti i sektori“, izjavio je predsjednik Uprave slovenske Hidrije Iztok Seljak nakon posjeta razvojnom laboratoriju i investicijskom centru Digital Ventures Boston Consulting Groupa.

Posjet slovenske delegacije BCG Digital Ventures je doprinos BCG-a, globalne savjetodavne kompanije vodeće na području poslovnih strategija, koja je postala članica AmCham Slovenije početkom prošle godine.

„Iznimno nas raduje da je trideset vodećih poslovnih ljudi iz Slovenije bilo u prilici upoznati kako u suradnji sa svojim najinovativnijim klijentima stvaramo inovativne poslovne modele“, naglasila je važnost susreta Melanie Seier Larsen, principal i članica tima voditelja BCG u regiji jugoistočne Europe. „Na probranim su primjerima naši gosti imali priliku shvatiti čemu zaista služi digitalna transformacija i kako BCG Digital Ventures stvara inovacije strateškog značaja u uvjetima digitalne disrupcije. Pokazuje se kako je digitalna strategija proces stalne inovacije, a ne fiksni pisani dokument, a to na raspolaganju imaju naši klijenti u Sloveniji, Hrvatskoj i ostalim zemljama regije“, pojašnjava Seier Larsen.

BCG Digital Ventures osnovana je 2014. godine, s glavnim inovacijskim i investicijskim centrima u New Yorku, kalifornijskom Manhattan Beachu i San Franciscu, kao i inkubatore u Silicijskoj dolini, Seattleu i Ciudad de Mexicu, dok se u Europi nalaze u Berlinu i Londonu.

You may also read!

Dinko Lucić predsjednik Uprave PBZ-a i Zlatko Dalić

Izbornik Dalić i dalje brend ambasador PBZ Grupe i Premium Visa kartica

Zlatko Dalić i PBZ Grupa vjerno jedni uz druge. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Uprave Privredne banke

Read More...
wallstreet

Na Wall Streetu novi rekordi, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu je prošloga tjedna S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu, kao i Nasdaq, što se ponajviše zahvaljuje

Read More...
nafta

Cijene nafte iznad 83 dolara, u fokusu OPEC+

Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima iznad 83 dolara pod utjecajem špekulacija da će vodeći proizvođači

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design