Cijene nafte stabilne

In Financije i gospodarstvo
benza

Cijene nafte stabilizirale su se u petak na međunarodnim tržištima, a u tjednu ostale gotovo nepromijenjene.

Cijena barela je na londonskom tržištu ojačala 49 centi u odnosu na prethodno zatvaranje, na 112,53 dolara. Barel je na američkom tržištu porastao 24 centa i njime se trgovalo po 112,45 dolara.

Ako se podaci o rastu u SAD-u nastave pogoršavati, cijene nafte mogle bi biti ulovljene u negativnu petlju povratnih informacija s burzi”, rekao je Stephen Innes iz SPI Asset Managementa.

No unatoč višim cijenama goriva Amerikanci se vraćaju za volane, prema izvješću Federalne uprave za autoceste.

Europska unija se nada da će postići dogovor o predloženoj zabrani uvoza ruske sirove nafte koja uključuje iznimke za zemlje koje najviše ovise o ruskoj nafti, kao što je Mađarska.

Istodobno Iran teže prodaje svoju naftu kada je dostupno više ruskih barela, a izvoz iranske sirove nafte u Kinu naglo je pao od početka rata u Ukrajini, jer Peking kupuje ruske barele uz niže cijene.

U odvojenom je izvješću Organizacija zemalja-izvoznica nafte danas objavila da je cijena barela košarice nafte njezinih članica u čertvrtak stajala 112,04 dolara i pojeftinila 2,90 dolara u odnosu na prethodni radni dan. (H)

You may also read!

Wall-Street

Wall Street dosegnuo rekordne razine, europski ulagači oprezniji

Na Wall Streetu su burzovni indeksi porasli i prošloga tjedna, četvrtoga zaredom, pri čemu su dosegnuli rekordne razine, dok

Read More...
EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

EU o radu na daljinu i pravu na isključivanje

Europska komisija je pokrenula prvu fazu savjetovanja s europskim socijalnim partnerima kako bi prikupila njihova stajališta o mogućem smjeru

Read More...
Umjetna inteligencija i upravljanje radnicima

U Vijeću Europe dogovoren sporazum o umjetnoj inteligenciji

Ministri vanjskih poslova 46 zemalja Vijeća Europe u petak su dogovorili sporazum o korištenju umjetne inteligencije (AI). "Ovim novim sporazumom

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design