Franšizno tržište raste, 29 posto tržišta čine domaće franšize

In Franšize
Franšizno tržište raste, 29 posto tržišta čine domaće franšize

Franšizni sektor Hrvatske broji 248 franšiznih sustava na ukupno 4500 lokacija, zapošljavajući izravno 20.000 ljudi dok je indirektno taj broj i dvostruko veći. Hrvatska je doživjela u posljednje tri i pol godine veliki rast domaćeg franšiznog sektora, što je znak da se konačno franšizno tržište konsolidira, a kao model rasta postaje i vrlo interesantan i hrvatskim poduzetnicima.

Od ukupnog broja aktivnih franšiza, domaći čine 29 posto ud ukupnog broja, a očekivanja najavljena za 2024. daju razloga optimizmu i promjeni tog postotka posebno zbog najavljenih iskoraka pojedinih domaćih franšiza.

Prvi godišnji izvještaj o stanju franšiznog sektora u nas, koji je pripremila Hrvatska udruga za franšizno poslovanje, Croatia Franchise Report 2023, donosi detaljan uvid u dinamiku i rast franšiznog sektora u zemlji, istražujući ključne trendove i razvojne smjernice koji oblikuju budućnost ovog vitalnog segmenta hrvatskog gospodarstva.

Izvještaj osvjetljava rastuću ulogu franšiza u lokalnom gospodarstvu, naglašavajući kako domaće i strane franšize postaju značajni pokretači poslovnih inicijativa. Poseban naglasak stavljen je na analizu ključnih trendova, uključujući tehnološku inovaciju, fokus na održivost, i rast sektora izvan tradicionalnih područja.

Metodologija primijenjena u izradi Croatia Franchise Report 2023 utemeljena je na kombinaciji kvantitativnih i kvalitativnih istraživačkih pristupa. Primarni podaci prikupljeni su korištenjem digitalnih lata i resursa online ankete, intervjue i analizu dostupnih podataka s interneta, a rezultat je suradnje studenata volontera i Hrvatske udruge za franšizno poslovanje.

Za više informacija o izvještaju, posjetite našu web stranicu www.fip.com.hr ili nas kontaktirajte na +385 98 1697 427.

You may also read!

Nestlé

Nestlé financijski izvještaj za 2023. bilježi stabilan organski rast od 7,2%

Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé, izjavio je: „Dosad nezabilježena inflacija, do koje je došlo u posljednje dvije godine,

Read More...
Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Zahvaljujući donaciji PBZ grupe, Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio novo dječje igralište

Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda dobio je donaciju u iznosu od 29.012,50 eura kojom je izgradio i opremio

Read More...
King Harmony

King Harmony osvojio srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, Ledo nagrađen i za najbolje tehničko rješenje

Na godišnjoj konferenciji Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda, King Harmony osvojio je srebro u kategoriji Najinovativnijeg sladoleda, a Ledo je

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design