Crobexi na putu gubitaka treći tjedan zaredom

In Financije i gospodarstvo
crobex

Na Zagrebačkoj se burzi u petak ujutro trguje mirno, kao i prethodnih dana, jer nema značajnijih gospodarskih vijesti koje bi mogle potaknuti ulagače u ovom razdoblju ljetnih godišnjih odmora, dok su Crobex indeksi na putu gubitaka treći tjedan zaredom.

Crobex indeks bio je oko 11,00 sati u minusu 0,10 posto, na 1.888 bodova, dok je Crobex10 oslabio 0,13 posto, na 1.098 bodova, zaronivši ispod psihološki važne razine od 1.100 bodova po prvi put od 17. srpnja.

Od početka tjedna oba su indeksa u minusu oko 0,6 posto, pa im prijeti pad treći tjedan zaredom. Redovni promet dionicama iznosio je do 11,00 sati oko 1,3 milijuna kuna, što je otprilike 500 tisuća manje nego u srijedu u ovo doba.

Najveći promet, oko 275 tisuća kuna, ostvaren je dionicom Ericssona Nikole Tesle, kojoj je cijena porasla 0,9 posto, na 1.145 kuna. S prometom od oko 140 tisuća kuna slijedi dionica AD Plastika, pri čemu je pojeftinila 1,1 posto, na 172,50 kuna.

Niti jednom drugom dionicom jutros nije ostvaren promet veći od 100 tisuća kuna. Među likvidnijim izdanjima, znatnije su pale cijene dionica Liburnia Riviera Hotela, za 2,1 posto, na 4.680 kuna, i Hrvatske poštanske banke, oko 2 posto, na 488 kuna, dok većih dobitnica nije bilo. (H)

You may also read!

alilovic

Zagrebačka županija s rastom turizma, u 2024. očekuje daljnji rast

U Zagrebačkoj županiji sve više se ulaže u kvalitetan i održiv turizam što donosi porast turističkog prometa i očekivanje

Read More...
primorac

Primorac ne želi vjerovati da su poslodavci prisvojili uštede od poreznih izmjena

Ministar financija Marko Primorac izjavio je u srijedu da ne želi vjerovati da su pojedini poslodavci smanjenjem bruto plaća

Read More...
Katarina Kraljević

Promjena u upravi Erste banke

Zdenko Matak, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. („Erste banka“) nadležan za Sektor građanstva, Sektor razvoja poslovanja s građanstvom, Sektor

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design