Mirovinski fond turskih oružanih snaga želi preuzeti British Steel

In Strateški savezi
industrija

Britanski dužnosnici angažirani na prodaji insolventnog proizvođača čelika British Steela priopćili su u petak da su primili „prihvatljivu” ponudu investicijskog odjela mirovinskog fonda turskih oružanih snaga.

“Zaprimljeno je nekoliko ponuda za British Steel a prema potpisanom sporazumu Ataer Holdings A.S-a i službenog likvidatora povlašteni kupac sada će voditi ekskluzivne pregovore kako bi potvrdio namjeru preuzimanja poslovanja s proizvodnjom čelika i njegovih podružnica”, objavio je likvidator tvrtke.

Prema danas postignutom sporazumu Ataer će dva mjeseca imati ekskluzivna prava na analizu financijskog, pravnog i poslovnog stanja u u British Steelu, pojašnjava se u priopćenju.

Puni prijenos vlasništva očekuje se po završetku analize u listopadu ove godine. British Steel će u međuvremenu nastaviti poslovati i opskrbljivati svoje klijente, priopćio je likvidator.

Objava stečaja British Steela u svibnju ove godine izravno je ugrozila oko 4.000 radnih mjesta i dodatnih oko 20.000 u opskrbnom lancu, prema nekim procjenama.

Vlasnik je Ataera Oyak, mirovinski fond turskih oružanih snaga, koji također posjeduje veliki udio u najvećem turskom proizvođaču čelika Erdemiru.

Generalni direktor mirovinskog fonda Sulejman Savas Erdem nazvao je novu investiciju „jednim od najvećih uspjeha turske industrije čelika”.

„Akvizicija British Steela u Ataerovu obitelj prvi je korak u budućim planovima grupe. Naš će prioritet biti povećanje proizvodnih kapaciteta i ulaganje u čistu prozivodnju čelika u British Steelu”, rekao je čelnik Oyakove grupe za rudarstvo i metalurgiju Toker Ozcan. (H)

You may also read!

wall

Svjetske burze skočile na rekordne razine

Na najvećim svjetskim burzama prošloga su tjedna indeksi dosegnuli rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica

Read More...
Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu

Kako procjeniti i upravljati psihosocijalnim rizicima na radu?

U organizaciji ZIRS Učilišta – ustanove za obrazovanje odraslih i Znanstveno-stručnog časopisa „Sigurnost“, u Zagrebu će se 28. ožujka

Read More...
Habijan

Ministar Habijan najavio smanjenje parafiskalnih nameta

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u petak je u Krapini ponovio kako će se u sklopu novog

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design