dm – Završena šesta eko akcija Zeleni korak

In DOP
-OS Ljudevit Gaj

Više od 16.200 osnovnoškolaca prikupljalo stari papir za recikliranje

INFOGRAFIKA - Zeleni Korak 2017Dodjelom nagrade učenicima Područne škole Briješće u petak 30. lipnja, završen je šesti Zeleni korak – akcija prikupljanja i recikliranja starog papira. Mali ekolozi Područne škole Briješće treću godinu za redom svojim angažmanom zaslužili su mjesto među deset najuspješnijih škola i nagradu dm-a za doprinos zaštiti okoliša.

U ovogodišnjoj akciji tijekom mjesec dana papir je prikupljalo 16.270 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske – što je isto kao da su svi stanovnici Našica i okolnih naselja mjesec dana prikupljali stari papir za recikliranje. Učenici su prikupili i reciklirali čak 252 tone starog papira i tako spasili više od 4.200 stabala.

“Ponosni smo što se dm-ovoj akciji i ove godine pridružio veliki broj malih ekologa. Ono što nas najviše veseli jest to što su mali ekolozi potaknuli članove svojih obitelji, susjede i prijatelje da im pomognu u prikupljanju starog papira. Zajedno smo poslali najvažniju poruku: zaštita okoliša odgovornost je cijele zajednice i treba postati dio naše svakodnevice. U ime dm-a zahvaljujem svim učenicima i onima koji su im pomagali što svojom predanošću i angažmanom pokazuju kakav odnos prema okolišu treba biti”, izjavila je Marica Cvitković iz dm-a.

Svakoj od deset škola koje su pokazale zavidnu predanost u eko akciji Zeleni korak i ostvarile najbolje rezultate dm je osigurao nabavku opreme po potrebi svake od škola u vrijednosti od 8.500 kuna.

Od 2012. godine kada su učenici prvi put prikupljali i reciklirali stari papir, u Zelenom koraku sudjelovalo je više od 106.000 učenika koji su u šest godina prikupili i reciklirali 1.800 tona starog papira i tako spasili više od 31.500 stabala.

Najbolji mladi ekolozi 2017. godine koji su osvojili priznanje dm-a pohađaju OŠ Petar Zrinski (Čabar), OŠ Murterski Škoji, OŠ Fran Koncelak (Drnje), OŠ Ljudevit Gaj (Nova Gradiška), OŠ Dore Pejačević (Našice), Područnu Školu Zaostrog, PŠ Srb, PŠ Torčec, PŠ Briješće i PŠ Ljupina.

You may also read!

dragan-kovacevic

Na 10. Danima hrvatskog pršuta u Zagrebu izabran najbolji pršut

Na desetom izdanju manifestacije Dani hrvatskog pršuta, koja se danas i sutra održava u Zagrebu u organizaciji Klastera hrvatskog

Read More...
Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Ljepote Istre utkane u gourmet monografiju

Maistra Hospitality Group, vodeća hrvatska turistička kompanija u luksuznom segmentu ponude, predstavila je vrhunsku monografiju „OKUSI ISTRE / FLAVOURS

Read More...
Top of the Funds

Dodijeljene nagrade Top of the Funds za rezultate u 2023. godini

Povodom Svjetskog dana investicijskih fondova, u Hrvatskoj gospodarskoj komori uručene su godišnje nagrade Top of the Funds za poslovne

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design