Drugi Sweet Wine&Walk oduševio šetače

In Iz zemlje
Drugi Sweet Wine&Walk oduševio šetače

Istarski Momjan ove subote bio je središte drugog Sweet Wine&Walka, ”slatke” šetnje koja je i ove godine okupila veliki broj zaljubljenika u prirodu, vrhunsko istarsko vino i slasne delicije. U organizaciji klastera Sjeverozapadne Istre ovaj jedinstven događaj ponudio je za više od 300 sudionika prekrasan spoj uživanja u aktivnom životu i kušanju najboljih gurmanskih delicija istarskog područja.

Šetnja je, počela kod Sv. Maura, a šetači su redom mogli uživati u vinskom podrumu obitelji Sinković, vinarijama Kabola, Kozlović, Prelac, punktu Brajko u slikovitom srednjovjekovnom dvorcu uz zvuke srednjovjekovne glazbe, te kušaonici meda OPG Valenta. Uživati su mogli i u autentičnim istarskim delicijama među kojima su se nudili mladi sir, orah i med, tradicionalni istarski naresci, pljukanci s gljivama i travama iz Vale te mnoštvo drugih slanih i slatkih delikatesa, a sve su obogatila vrhunska vina.

S obzirom da je u ovoj šetnji, kako joj i samo ime govori, naglasak na ”slatkom”, ”zvijezda” ove šetnje bio je Muškat momjanski, a u bogatoj ponudi pet lokalnih vinarija našlo se za svakoga ponešto. Subotnji dan nije mogao proći bez pjesme i plesa, pa su se tako nakon ispunjenog dana svi sudionici zabavili na završnoj fešti kod vinskog podruma Sinković.

Drugi Sweet Wine&Walk ispunio je sva očekivanja šetača koji su u Momjan stigli iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz susjedne Slovenije i Italije te Austrije no čak i iz Velike Britanije, i mnogi od njih već su najavili svoj dolazak i na sljedeće izdanje.

Nakon uspješnih organizacija Istria Wine&Walka, koji ove godine slavi svoje peto izdanje i po uzoru na koji je i nastala ova manifestacija, i ova ”slatka” inačica, s obzirom na oduševljenje koje je izazvala u svoja prva dva izdanja, sigurno će vrlo brzo prerasti u tradicionalno okupljanje eno-gastro entuzijasta koji osim u dobrom jelu i piću jednako žele uživati i u svim prirodnim ljepotama Istre.

You may also read!

Restoran Zora Bila prvi dobitnik nagrade Dobar Tech

Restoran Zora Bila prvi dobitnik nagrade Dobar Tech

U sklopu Dana hrvatskog turizma, održanih u Opatiji, dodijeljena je nagrada Dobar Tech - METRO nagrada za najbolji digitalni

Read More...
dan-poduzetnika

HUP: Uz uklanjanje prepreka gospodarski rast mogao bi biti i brži

Hrvatsko gospodarstvo raste po najvišim stopama u EU, ali rast bi mogao biti još brži, a Hrvatska bi mogla

Read More...
Giving Friday 2024

Giving Friday: dm će donirati pet posto dnevnog prometa ostvarenog u petak 29. studenog

U petak 29. studenog dm će obilježiti Giving Friday, potpuno drugačiju verziju Crnog petka, povodom kojeg će donirati pet

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design