Drugi val pandemije pritisnuo rezultate H&M-a

In Vijesti iz svijeta
h&m

Prihodi švedskog lanca trgovina odjećom H&M-a pali su u četvrtom fiskalnom tromjesečju pod pritiskom mjera suzbijanja drugog vala pandemije koronavirusa koje su pritisnule potrošnju.

U razdoblju od rujna do studenoga neto prihodi drugog modnog lanca u svijetu iskazani u lokalnim valutama pali su 10 posto. Pretvoreni u krune, iznosili su 52,5 milijardi kruna.

Kompanija ističe da je oporavak iz prethodna tri mjeseca nastavljen u većem dijelu četvrtog fiskalnog kvartala, ali je prodaja od kraja listopada ponovo pogođena .

“Između 22. listopada i 30. studenoga prodaja je pala za 22 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, budući da se oporavak pretvorio u novo usporavanje zbog drugog vala pandemije”, navodi H&M u priopćenju.

“Prodaja H&M-a pokazivala je dobru elastičnost prije posljednjeg vala zaključavanja, sada na nju utječu daljnja ograničenja u trgovinama, primjerice poput onog na najvećem H&M-ovom tržišta Njemačkoj”, napisao je analitičar RBC-a Richard Chamberlain u svojoj bilješci.

U fiskalnoj godini koja je završila u studenome prihodi H&M-a iskazani u lokalnim valutama pali su 18 posto. Pretvoreni u krune, iznosili su 187 milijardi kruna. (H)

You may also read!

tomislav-rados

Akademija kibernetičke sigurnosti HGK: Hrvatske tvrtke nedovoljno otporne na kibernetičke prijetnje

Svakih 14 sekundi u svijetu dogodi se ozbiljan kibernetički napad pa ne čudi da kibernetička sigurnost postaje kritični aspekt

Read More...
plenkovic i bernarda

U Varaždinskim Toplicama otvoren hotel Bernarda vrijedan više od 8 milijuna eura

U Varaždinskim Toplicama u subotu je otvoren Hotel Bernarda vlasnice poznate poduzetnice Bernarde Cecelja, a čemu je prisustvovao i

Read More...
wallstreet

Svjetske burze nestabilne, no Nasdaq dosegnuo rekordnu razinu

Na svjetskim se burzama prošloga tjedna trgovalo nesigurno jer se čini da središnje banke u svijetu neće smanjiti kamate

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu

Opći uvjeti korištenja

Suvremena.hr © Copyright | h1 design